START IJstrainingen vanaf 30 september

Vanaf maandag 30 september, gaat het schaatsseizoen weer beginnen zowel in Nijmegen als in Utrecht.

 

Actuele info voor Utrecht is te vinden op de site van de baancommissie: http://www.bcutrecht.nl/ .

Op zondag 29 september begint het marathonseizoen alweer met een trainingsmarathon. Zoals gewoonlijk telt die wedstrijd nog niet mee voor de competitie. Trainingsmarathons zijn bedoeld om te controleren of iedereen in de juiste categorie is gestart. De eerste wedstrijden zijn voor de categorieën C4-C3-C2-C1 en starten om 19.15 uur. Je kunt je via de BCU-site inschrijven. Voor Langebaan wedstrijden kun je ook inschrijven via de site (daar komt ook de kalender met  wedstrijden te staan.

Wedstrijden in Utrecht zijn alleen toegankelijk voor leden die aangegeven hebben dat ze een licentie aangingen schaffen. Voor die leden heb ik n.l. een wedstrijdtrainingsabonnement besteld, dat is wat duurder dan een gewoon trainingsabonnement omdat er een bedrag voor de huur van wedstrijdijs in op is genomen. Als je geen wedstrijdtrainingsabonnement in Utrecht hebt kan ik nog een wedstrijdkaart voor je bestellen à €74,-, dan mag je ook aan de Utrechtse marathon en langebaan wedstrijden meedoen.

 

Voordat de trainingen in Nijmegen beginnen is de ringbaan van 14 tot 29 september, al open voor  hardrijders (selecties en iedereen die zich snel genoeg vindt). Zie: https://triavium.nl/praktische-informatie-hardrijdblokken/  Op zaterdag 28 en zondag 29 september vinden de Dutch Classics wedstrijden plaats. Inrijden is mogelijk vanaf 16.00 uur. Wilt je inschrijven voor de wedstrijden, schrijf je dan in op https://www.bgpnijmegen.nl/.