Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Slot van 3 marathon competities

Jack Schoenmakers
09 maart 2020 23:34
Afgelopen weekeinde liepen 3 marathon competities op hun einde. Met overal top 10 noteringen voor de STW-ers in de eindklassementen. En 3 podiumplekken in Nijmegen.

Zaterdag de 10e en laatste 6 Banen wedstrijd in Den Haag. Terwijl de 2 Gaasenbeeks er een 'broedermoord' (eigen tekst) van maakten reed Jolle er een wat minder scherpe wedstrijd. Tja, de eerste toertocht stond weer op het programma, dus na 120 km met een aanlopende ketting was het 's avonds meerijden geblazen. Maar wel plaats 9 in het eindklassement.

Tegelijkertijd reden we de 4e BGP marathon in Nijmegen. Daar 4 categorieen met een flink aantal STW-ers.

Bij de Instappers werd Dirk de Hoog 3e. Marit Braakhuis had eerder al heel wat punten verzameld en dus werd ze 3e in de einduitslag. Dirk 10e.

Bij de Beginners reed de overgestapte Marit goed mee, had het in het 1e deel wat moeilijk maar werd knap 4e. Jan Knecht werd het slachtoffer van een harde race nadat de groep was losgelaten. Hij reed van de 10 rondjes er 7 achter de groep aan en toen moest hij capituleren. In het eindklassement was Norbert Jeronimus de beste STW-er: 12e.

Bij de Aspiranten de grootste groep (29) deelnemers. Met Annelies van Dijk die na de 25 inrij-ronden met een rondje 27 wegspoot en dat pas na 12 rondes definitief moest bekopen.
Voorin ook Michiel Hupkes en Sander Schot die attent meereden. In de laatste fase probeerde Michiel weg te komen, hield weer in maar in de eindsprint won ie de wedstrijd (met een rondje 28). Sander werd 7e.
Middenin reden Froukje Boonstra, Joep Verbaanderd en Robert Memelink mee. Verder naar achteren Voorzitter Laurens, Inge Bos en Martine Margadant. Die daarmee een matig seizoen met een redelijk gevoel (debuut bij de Aspiranten) afsloot. Tot slot Rikje de Weerd. Die alle inrijronden mooi op plek 2 reed maar de versnelling daarna nog net niet aankon.
Michiel werd 1e in het eindklassement: nadat de jury werd geholpen bij het alsnog verwerken van een foute oudere uitslag. Sander eindigde precies hoog genoeg om ex aquo 2e/3e te worden in het eindklassement. Het werd een 3e plek: de laatste wedstrijd scheelde het 1 plaats. Deze 2 komen volgend jaar helpen in de snelste groep.

Tot slot de Gevorderden (voorheen Elite/Gevorderden). Met maar 11 strijders aan de start. Waaronder Evert Los die al een heleboel voorrijronden had gedaan. Met Jorn Haalboom speelde hij een spel om de overwinning naar STW toe te halen maar ze moesten het afleggen. Na 6 snelle rijders volgde een groepje van 2. Daarachter ik met 2 anderen: 18 ronden jacht gemaakt op dat 2-tal. Jammer: niet bij kunnen halen en in de sprint natuurlijk 3e van de 3.
Maar toch nog op het podium: voor de ergens zoekgeraakte aspirantenmedaille van vorig jaar !

En tenslotte zondag de laatste competities op de baan in Utrecht.

Hier stond Jolle in de C1 net in de top 10. Er was een mooi veld op afgekomen, waarin 2 directe concurrenten die een ronde pakten, 1 concurrent ontbrak. Fred werd 16e en Jolle 11e. Ook hier viel een ex aquo resultaat in Jolle's nadeel uit: 10e in het eindklassement, Fred werd 17e en Harm 39e.

De C4 kende met Rene een op scherp staande tussenstand: 11e voor aanvang. Vorige week kachelde hij rustig mee maar kon op het einde geen potten breken. Nu was de wedstrijd veel harder en ergens op 5 ronden van het einde zakte hij er een beetje door. In de laatste ronde verdapperde hij onder toeziend oog van de familie weergaloos en werd zo 6e. En ging dus uiteindelijk als 9e met een beker naar huis. Peter werd opnieuw Pa Postma en miste de laatste wedstrijden: 13e in de eindstand.

In de C3 met Willeke en ondergetekende een wedstrijd die snel afliep: een groepje van 8-9 rijders vertrok. Getelefoneerd, maar ik was toch niet bij machte om mee te gaan. Een paar pogingen van anderen om er vanuit het peloton achteraan te gaan liepen op niets uit. We werden gelapt en dus al na 19 ronden een pelotonsprint. Ik was nog fris maar moest om een paar terugvallende rijders heen: een wijde bocht en plek 22 was het resultaat. Willeke werd 26e en die had helemaal de balen van de korte koers.
In de einduitslag Hendrik nog 18e (met maar 5 deelnames) en daarachter Jan H, ikzelf en Willeke. Marco (overgestapt) is er niet meer in opgenomen.

Tot slot de C2: scorebord journalistiek leert dat Klaas van zijn doel om zich snel in de koers af te laten zakken om Joris aan een rondje voorsprong te helpen en dan af te stappen alleen dat laatste realiseerde. Verder Jan T. die knap 4e werd, Joris 10e en Robert H. na een seizoen van weinig deelnames 12e. In de einduitslag Joris na een prima 2e seizoenshelft ook op plek 10. Klaas, Jan T., Robert H. en Marco daar flink achter.
Onderwerp Auteur Gepost

Slot van 3 marathon competities

Jack Schoenmakers 09 maart 2020 23:34



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: