Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

IJssituatie

09 februari 2021 09:46
Het zijn mooie tijden, en het is ook spannend. Vanochtend over het algemeen tegenvallende vorst. De minima waren wel laag, hier rond -9, maar dat was maar kort en bewolking en later ook een sneeuwbuitje zorgden voor flinke demping. Ook van onderaf komt nog steeds veel demping. Het water is al aardig afgekoeld, maar bij grote oppervlakken ligt net nog lang niet overal gesloten dicht. De geul had vanochtend rond 1 cm op de meeste plaatsen, maar er viel ook nog een sneeuwbuitje op, wat de toplaag meteen al wat verprutste.

Nog steeds (en WEER) speelt de warme voorgeschiedenis ons flink parten en het lijkt er wel op dat veel weer-mensen dat niet meenemen in hun overwegingen. Gisteren was bijvoorbeeld de lucht op 1.5 meter flink koud, 's middags zo rond -6, maar op 10cm was het in nhet oosten maar rond -2 en dat is de lucht die in contact staat met het water en dat water moet afkoelen. Zo hard gaat het niet.
Gisteren was de temperatuur van grotere wateren tussen 1 en 3 graden zag ik.
In het noorden is het helemaal een mengeling van weinig ijs, prutijs, sneeuwijs en ook is er door de harde wind stof en zand opgewaaid. Ondanks de veel koudere voorgeschiedenis is het daar sinds zondag echter veel minder koud.

Eerste natuurijsbanen zijn open, maar alleen voor leden meestal en op ondergelopen weilanden wordt geschaatst, maar dat is natuurlijk niet het echte werk. Maar het komt later in de weekvast goed.

Groet, Bauke
Onderwerp Auteur Gepost

IJssituatie

Babma 09 februari 2021 09:46

Re: IJssituatie

Gert Jan Hofstede 09 februari 2021 17:53



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: