Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Groter rondje is mogelijk

12 februari 2021 10:37
-11.1 bij de Veenkampen net buiten Wageningen vanochtend. Ook een langere periode met voldoende vorst. Ijs bij Pabstendam is weer beter geworden. Condities zijn nog wisselender geworden, nu ijsdiktes van 0 tot ca. 8 cm. Ja 0 inderdaad want juist in de diepe Geul zwemmen nu de eendjes en andere watervogels.
Ook zijn de eerste schaatsers aan de noordkant van de uiterwaarden dus onder de Grebbedijk gesignaleerd. Superijs, maar het kraakt wel omdat het steeds op het water zakt dat nog steeds meezakt met het Rijnpeil. Bij de Veerstraat wordt het ook steeds drukker.
Temperatuur gaat goed, van 12 tot 17 uur rond -1 dat gaat goed, maar aan de zijkanten en door de scheuren komt wel wat minder koud water omhoog waardoor condities iets verslechteren, zeker als het drukker wordt.

Grootste probleem is eigenlijk nog het opstappen, want de kanten zijn over het algemeen slecht. Hier zou de natuurijscommissie mooi hebben kunnen faciliteren, maar die is naar het buitenland gevlucht.
Schaats ze, Bauke
Onderwerp Auteur Gepost

Groter rondje is mogelijk

Babma 12 februari 2021 10:37



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: