Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Jolle wint een nog snellere wilde woensdagavond

22 september 2021 20:34
Maar de man van vanavond is IJzeren Jack Schoenmakers. Gisteravond schaatste hij in Nijmegen honderd rondjes en had bij de start wel wat stijve benen. Joop de Boer was er ook maar ook honderd rondjes of toch iets minder?
Laat in de middag werd besloten een kwartier eerder te vertrekken om zo het lusje extra nog te kunnen maken en ook voor donker terug te zijn. In het begin werd er verstandig en rustig door Wageningen en verder gefietst. Veel kinderen op weg naar voetbal, hockey, wandelaars en dan is 30 km/u meer dan genoeg. Op de Geertjesweg nam Gerwin Koopmans de lead en boven nam Jolle het over en bleef voortdurend op kop rijden. Niet te gek maar wel stevig, fors. Ondertussen had meer fietsers zich aangesloten en het tempo bleef stevig. Ook Jan Westeneng lustte er wel pap van. IJzer Jack kwam ook wel eens op kop en leek steeds beter op gang te komen.

Bij Warnsborn vond Fred van de Tempel het wel best: hij ging toer fietsend verder. We waren net de bus ingehaald. Harm Smit was in Oosterbeek ook wel klaar en ging terug naar huis. Bij de Posbank is te zien dat er komende maanden aan het asfalt wordt geknutseld en het ziet er naar uit dat het flink slalommen wordt. De Posbank op reden Jolle en Mark Ooijevaar vooruit en Jack sleurde de rest naar boven. Ik probeerde hem een keer er uit te rijden maar Jack versnelde gewoon.

Bij het lusje extra kon ik in het wiel van Jolle wegrijden maar in het laatste stuk van de afdaling tussen alle auto's door maar iets langzamer. Opgeslokt door Jan Westeneng, Jack en anderen begonnen we aan de klim. Jack op kop en pas op het laatste stukken waren er een aantal 'helden' (waaronder ikzelf) die Jack er uitsprinten.

Op weg naar terug was het een een-tweetje van Jolle en Jan W en soms even Gerwin. Op weg naar Wolfheze werd van achteruit wat geroepen, maar op kop werd door gereden richting Renkum. Jolle sprintte voor Piet de Groot over de streep en ondergetekende kwam daar achteraan. En toen misten er drie fietsers: Gerwin, Joop en Jack. Op strava was te lezen dat IJzeren Jack (gelukkig) ook maar een mens is.
Direct maar doorgereden naar Wageningen en bij de auto aangekomen, zag ik de statistieken. 72 km in 2 uur en 4 minuten met 34,5 km/u gemiddeld en 71,6 km/u max. Dat is 0,4 km/u sneller dan vorige week en het is lang geleden dat we zo snel hebben gereden.

Wie weet volgende week nog een keer voor de Utrechtse schaatsers en Jack.
Komend week met Jolle op zaterdag en zondag de Elfsteden MBT tocht van dik 300 km. Het weer lijkt dik in orde te worden en maar eens zien waar we allemaal langs gaan komen. Het beste, Jan Heeres
Onderwerp Auteur Gepost

Jolle wint een nog snellere wilde woensdagavond

Jan Heeres 22 september 2021 20:34

Karrepaard-Yzeren Man: 4.5-1.5

Yzeren Man 22 september 2021 22:50

Re: Karrepaard-Yzeren Man: 4.5-1.5

Jolle 23 september 2021 09:38

Schade overzicht toch minder fraai

Yzeren man 23 september 2021 11:44



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: