Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Re: Van Horen Zeggen

Jolle
11 oktober 2021 14:29
Een vlammend verslag?

Het was gisteravond opwarmmarathon in Utrecht. Dus nog niet voor de punten.

Het was om te beginnen ook een soort reünie van blije mensen die elkaar soms na 1,5 jaar weer troffen terwijl ze daarvoor gewend waren wekelijks leuke wedstrijden tegen/met elkaar te rijden.

En dat konden ze nu sinds lange tijd weer doen. Nu heb ik de eerste categorie C4 niet gezien, maar bij de andere categoriën was niet te merken dat er geen punten te verdienen waren.

Bij de C3 STW paraat met Jan Heeres, Willeke Koers en Jack. Hier kwam niet echt een ontsnapping tot bloei, maar de sterkeren trokken er behoorlijk aan en dat zorgde wel regelmatig tot 'slachtoffers' aan de achterkant van het peloton. Enkele van onze clubgenoten verbleven ook in die regionen, maar zij lieten zich niet kennen en beten zich vast in de staart. Uiteindelijk waren er twee rappe jonkies met een selectietenue die er vandoor spoten toen de bel voor de laatste ronde ging. Een daarvan smakte hard op het ijs in de laatste bocht en meldde zich later met een bebloede kin bij de EHBO. De andere won glansrijk. Jan was de eerste STW'er in de uitslag. Ik denk dat Jack nog wat kan aanvullen van binnenuit dit peloton. Hij had veel overzicht van achteruit.

Na een dweil de C2 met daarin namens ons: Harm, Robbert Profitlich, Jan T, Marco de Jonge en Joris. Hier zou Harm kalmpjes meerijden omdat hij wat lichamelijke klachten heeft. Jaja, hij was opperhoofd knuppel in het hoenderhok gooien en zo werd het een ware veldslag waarin een kopgroep ontstond, die zich uitbreide, maar die ook weer kromp als mensen zich opbliesen. Slachtoffers waren Marco en Joris. Vooraan zaten de andere STW'ers, maar podium haalden zij geen van allen. Dat werd bezet door wat jongere heren en dames. Van de onze hoop ik op meer toelichting waarom zij ontploften of waarom zij de overtalsituatie niet konden uitbuiten in de finale. Slechts 17 rijders in de uitslag dankzij het wedstrijdverloop.

Nog een rondje dweilen en toen de C1. Daar knalde het jonge grut er direct naar de loze ronde er vol in. De senioren hielden het tempo in het peloton en zo zakte de kopgroep langzaam terug. Master Arno vd Veen zag zijn kans schoon en Indiaas kampioen Vishwaraj Jadeja (ook trouwe deelnemer aan de STW-toernooien in Thialf toen die nog mogelijk waren) sloop mee vanuit de eerdere kopgroep. Terwijl de rest op adem kwam ploegden zij op het inmiddels weer witte ijs voort en pakten ze de eerste ronde van dit seizoen. Na wat zinloze schermutselingen vertrok Arno nogmaals en won zo de wedstrijd glasrijk voor Vis (zoals hij meestal bondig wordt aangeduid). De pelotonsprint was voor jonkie Tim Gielissen voor Masters Robert Gaasenbeek en Edwin Roetman. Zelf hobbelde ik als nummer 11 binnen.

Volgende week verder met hopelijk weer veel vrolijke deelnemers.

Jolle
Onderwerp Auteur Gepost

Van Horen Zeggen

Ooggetuige 11 oktober 2021 10:40

Re: Van Horen Zeggen

Jolle 11 oktober 2021 14:29

De spits is er af en wij marathonnen weer Re: Van Horen Zeggen

Jan Heeres 11 oktober 2021 18:43



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: