Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

STW'ers in de punten en premies bij de Utrecht marathon

18 oktober 2021 06:28
Gisteren een mooie C4 wedstrijd zonder STW'ers. Een groepje jeugdigen reden met vijf weg uit de groep en twijfelden even wat en hoe te doen. Via wat coaching van zijkant van de baan pakten de echt jonge schaatsers het samen op, voortdurend van kop wisselen en door rijden. De echte, oude C4 schaatsers bleven elkaar aankijken en raakten tot wel 300-350 m achterop en waren zo kansloos. Echt genieten zo'n mooie wedstrijd.

Daarna de C3 met ook wel een groep snelle jongeren die het net als vorige week even probeerden maar toch door het wel georganiseerde C3 peloton werd teruggehaald. Natuurlijk niet Boris de Boef die in zijn eentje vanaf ronde twee weg reed en dat bleef. Ries de Kruif reed er redelijk vlot naar toen en samen dubbelden ze de groep. Toen riep de scheidsrechter op voor een premiesprint. Zal wel voor de kopgroep bedoeld zijn, was mijn idee maar Hedrie Vrieling reed op kop en zette door. Dan ook maar mee en maar eens zien, ondertussen was Boris de Boef ook alweer vooraan en zo haalden we de drie premiesprint repen. Voor mij was het acht jaar terug dat ik in de C2 voor het eerst een premiereep won, toen achter Lambert Borssen en Marco de Jonge en nu als tweede achter Hedrie Vrieling.

Daarna was de wedstrijd nog lang niet gedaan, kwam Jack Schoenmakers nog eens drie ronden op kop te sleuren en daarmee zijn eigen plek in de einduitslag opofferend. Laura den Otter en Willeke Koers nog een tijdje samen vooraan. Uiteindelijk werd Laura nummer 11, ondergetekende 16e, Willeke 23e en Jack 27e. Een mooie wedstrijd op mooi glij-ijs en op naar meer van dit soort wedstrijden.

In de C2 is STW ook breed en goed vertegenwoordigd met Harm Smit (premiesprint), Jan Tichelaar, Marco de Jonge, Joris Matthee, Robert Huiting en Johan Crebas. De eerste drie in de punten. Robert Huiting wilde C3 gaan schaatsen maar dat verbood zijn vrouw Marjan Koerselman, terwijl de kinderen zich al verheugden op alle premierepen die hun vader dan mee naar huis zou brengen. Gelukkig dar er nog echt schaatsportvrouwen zijn die hun invloed aanwenden. In de C1 alleen Jolle Landman en die rijdt netjes in de punten.

Jan Heeres
Onderwerp Auteur Gepost

STW'ers in de punten en premies bij de Utrecht marathon

Jan Heeres 18 oktober 2021 06:28



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: