Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Nog een marathon verslagje: BGP 1

Jack Schoenmakers
28 oktober 2021 17:05
Jan Heeres zou beter naar Nijmegen kunnen gaan: daar krijg je 15 min. langer de tijd om je te melden bij de inschrijftafel. En ze bespreken de inschrijfcategorie ook nog met je. "Als je eraf wordt gereden bij de gevorderden kun je altijd nog terug stappen en volgende keer de aspiranten gaan plagen met vernietigende rondetijden".

Er was weer een mooie STW opkomst afgelopen maandag. In 4 categorieen telde ik 13 deelnemers/sters. Er waren mooie uitslagen en ploeter partijen, maar dat hoort erbij.

Bij de Instappers Malou en Dirk die lekker meereden achter de voorrijders. Het peloton gaat uiteindelijk los voor nog 1 ronde volle bak. Malou begon er vanaf de kop aan en redde dat net niet. Dus werd ze 2e en Dirk 4e.

Bij de Beginners Lies en Jan, die de voorrijders prima konden volgen. Wat voor een stuk of 5 anderen niet lukte. Jan kreeg er een zere rug van zei hij na afloop. Beide moesten lossen toen het spel op de wagen ging. Ze bleven lekker doorrijden en voor Lies leverde dat een onverwachte 7e plek op omdat ze vlak voor de meet gedubbeld werd, Wat de jury vast niet aangerekend wordt...…
Marit (overgestapt naar deze groep) was met een 2e plaats de 2e hoog scorende STW-ster. Paulien kon eerst de wegrijdende kopgroep met Marit niet volgen, maar reed er daarna toch naar toe en werd 8e.

De grootste groep bij de Aspiranten (23 stuks) bevatte een aantal snelle deelnemers die, nadat de voorrijders weg waren, een paar rondjes 31 produceerden. Dat was voor Michiel en Froukje wat te gortig. Martine was er net aan blijven hangen bij de inrijronden en moest het peloton meteen laten lopen. Bauke en Peter (Postma) bleven iets langer bij. Michiel reed bijna 400m rondjes, zo wijd waren zijn bochten. Nadat de kruiddampen waren opgetrokken bleken Froukje 13e en Michlel 15e. Achter het peloton Peter 17e, Bauke 21e en Martine 23e.

Er werd gedweild en de Gevorderden konden het ijs op. Het aantal deelnemrs was opgelopen naar 11. Naar schatting 4 strijders in de M3 categorie (wel op het inschrijfformulier maar bij de jurytafel niet bekend). Verder Evert (die de 25 inrijrondjes bij de Gevorderden had helpen realiseren) en ondergetekende die dit seizoen nog niet onder de 33 had gereden in Nijmegen.
We gingen op pad voor 25 inrijrondjes 32. Omdat er geen vrijwillige voorrijders waren werden we geacht om en om er een voor onze rekening te nemen. Dat lukte (31-33 sec). Ik kon best meekomen en na de start van de laatste 20 rondjes voluit ging het er beschaafd aan toe. Er reden 4 snellen weg en naar goed gebruik lapten die in 2-tallen het peloton. Evert sloop met de eerste 2 mee en werd zo 5e. 1 veteraan was al afgehaakt zodat we nog met 5 man bij elkaar bleven voor een allesvernietigende einsprint. Met een rondje 30.2 werd ik zo 9e in het dagklassement.

Voor volledige namen en rugnummers kun je deze link Uitslag 25 oktober volgen.

Op 22 november wordt de 2e van de 4 verreden.
Onderwerp Auteur Gepost

Nog een marathon verslagje: BGP 1

Jack Schoenmakers 28 oktober 2021 17:05



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: