Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Robbert Profittlich wint met ronde voorsprong C2

21 februari 2022 07:01
Vanuit de uitslagen gelezen, is het prachtig om te zien hoe Robbert Profittlich met twee koplopers het C2 peloton dubbelt en vervolgens nog wint ook. Het is een sportief en goed weekend voor Robbert die zaterdagavond in Nijmegen bij STW CK dag 2 ook na de 500/1000 m nog een 3 km extra wilde schaatsen. Achteraf gezien was dat een mooie opwarmer voor de C2 wedstrijd van 45 ronden een avond later.

In de loop van de middag ontvingen we een mail dat de Marathoncie om 18 uur een besluit ging nemen of de wedstrijd door kon gaan ondanks de storm en het slechte weer. Het licht werd op groen gezet en bij de C3 van vijfendertig ronden bleek dat er goed geschaatst kon worden. Ruim twintig schaatsers aan de start met nu ook Robert Huiting in de groep om weer eens in te stappen. Ries de Kruif probeerde in zijn eentje weg te komen maar staakte na 6-7 ronden de poging. Jack Schoenmakers sleurde in het begin 1-2 rondjes op kop en zakte vervolgens pijlsnel door de groep naar achteren. Op een gegeven moment brak de groep en zaten Jack, Willeke Koers en ondergetekende aan de verkeerde kant. Ondergetekende kwam er weer bij, Willeke vond het wel best en hanteerde de preventieve ronde om daarna weer aan te sluiten. Jack ploeterde met een paar anderen lang door, kwam weer bij en werd 19e. In de drie ronden lange eindsprint werd Robert Huiting gedeeld derde en ondergetekende 14e. Mooi resultaat en lekker geschaatst.

In de 45 ronden C2 werden Fred van de Tempel 7e, Jan Tichelaar 11e en Marco Jonge 14e. Of toch niet? Er is regelmatig verschil tussen de daguitslag en de transponderuitslag. In de daguitslag verdwijnen schaatsers soms, terwijl ze wel degelijk actief waren. Hoe?
De C1 schaatste met de C2 mee en mocht nog twintig ronden extra. Daarin werd Jolle Landman 3e en dat is een mooi resultaat.

De C4 was daarna nog aan de beurt zonder STW'ers. Volgende week nog een keer dan is het Utrecht marathonseizoen klaar. Een veel beter slot dan vorig jaar en wie weet volgend seizoen weer gewoon gewoon. Het beste, Jan Heeres
Onderwerp Auteur Gepost

Robbert Profittlich wint met ronde voorsprong C2

Jan Heeres 21 februari 2022 07:01

Re: Robbert Profittlich wint met ronde voorsprong C2

marco 21 februari 2022 08:59



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: