Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Grote wilde groep met Vince als eerste in Renkum

15 juni 2022 21:05
Vanavond met zijn vieren (Floor, Gerwin, Vince en ondergetekende) vanuit Wageningen op pad en bij de bosrand met nog drie erbij (Piet, Iedo, Robert Braam) en verderop Fred nog. Zo waren we met acht op pad door Renkum en Vince koos voor de fietsroute bij de rotonde. Braam, Fred en ondergetekende de autoroute want die is vrijwel altijd iets voordeliger. Maar vanavond helemaal niet: een busje blokkeerde de route en we stonden stil. Braam trok daarna snel op en bracht Fred terug bij de groep. Ik zag de rest wegrijden en kwam na 9 km op 300 m en wist dat plan B van stal moest. Zeven tegen een is kansloos om zo'n gat te dichten en daarom de regels van het spel = route langs de Utrechtseweg naar Oosterbeek oppakken. Zo reed ik naar de Warnsborn en daar stormde de meute over mee heen. Er was even gewacht, gekeken = goed bedoeld, maar dat is niet nodig.

Vanaf daar reden we in een groep over de Posbank en het is/was mooi weer. Dat heeft voordelen voor onszelf maar ook flinke nadelen. Zoals de man met een hele grote zwarte Amerikaanse auto die aan het toeren was. Moest ons als fietsers zo nodig inhalen terwijl er een klein tegenligger autootje aankwam. De Amerikaan schrok zich wezenloos van de drempel en trapte vol op de rem en bijna lagen we op zijn kofferbak. Daarna ging hij nog een keer vol in de remmen vlak voor ons. Autoloze Posbank was toch een plan vorig jaar?

Verderop ontmoeten we een microbusje met Bauke, Enrico en Peter Vlaar op een kleine afstand, even groeten en verder.

Bij rondje Rozenbos viel Piet op met een messcherp demarrage onder de brug door en ruime voorsprong. Wat ook opviel, is hoe snel Floor hem daarna opveegde in de groep. Op weg terug nog een paar keer wat heikele momenten, maar gelukkig geen schade.

Op weg naar Wolfheze werd de groep met twee TCW fietsers groter en ze reden mooi mee. Zeker het laatste naar Renkum trok een TCW'er er stevig aan, maar Floor kon het beter. Hij bracht de groep biij de eindsprint en Vince was voor Piet de rapste. Mooie avond weer.

De statistieken: 77 km in 2.24 uur met 32,0 km/u gemiddeld en 67,0 km/u maximaal.
Onderwerp Auteur Gepost

Grote wilde groep met Vince als eerste in Renkum

Jan Heeres 15 juni 2022 21:05



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: