Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Vera als eerste in Renkum en kijkt verbaasd achterom

22 juni 2022 21:36
Vanavond was zo'n Wilde Woensdag avond met van alles wat er in verstopt. Bij Pomona stond Gerwin al te wachten en vlot raakten we in gesprek over de boeren. Dat ging goed en vlot in de zon en plots keken we op klok: het was al 18.17 uur en dus snel wegwezen. Bij het tankstation schoot een kleine auto zo van de weg over het fietspad heen richting de wasstraat. Voor Gerwin zat er niets anders op dan maar soepel meesturen met de auto en zo eindigde hij naast de auto in de wasstraat. Gelukkig moet de niet oplettende chauffeur nog betalen en startte de wasserij niet direct. Anders was hij ook nog geplolijst en in de was gezet en misschien wel een chassisbeurt.

Samen weer verder over de Dolderstraat richting het bos met een busje als tegenligger en later nog een auto. Allemaal de weg kwijt vanwege de trekkers op de weg? Daarna Iedo erbij, Vera en Fred en Piet pas in Heelsum. Vince was nog verder vooruit gefietst omdat zijn benen nog niet zo goed voelden. Daarna in gestrekte galop richting Oosterbeek en daar had ik een platte band. Met hulp van Fred en Gerwin was het leed snel geleden en voorbij het kerkhof een volgende verrassing. Achter de slagboom lag een dikke, dikke laag grind op ons te wachten. Geen bord, geen waarschuwing, gelukkig dat we daar omhoog fietsen en dan ligt het tempo toch wat lager. Geen lekke banden en ongelukken, maar toch.

Ondertussen was nog een fietser aangehaakt, eerst dacht ik dat het Spermaboer van CRV was, hij is weer terug uit het verre buitenland. Naar later bleek was het een andere jongeman. Boven waren de bus met Peter en Flip en later kwamen we Harm nog in zijn eentje tegen. Geen bijzonderheden over de Posbank totdat we bij rondje Rozenbos werden ingehaald door een stevige fietser in de bolletjestrui. De man fietste stevig door omhoog en Gerwin haakte aan en daar achter nog meer. Echter toen het er echt om ging, bleek bolletjestrui toch wat te royaal te zijn en verdween hij naar achteren.

Samen met Fred, Gerwin en Piet nog een lusje extra terwijl de anderen een shortcut kozen. Over de heide terug trok Vince er fors en hard aan leek de groep achter hem te breken. Gelukkig net niet maar toen we over de A50 fietsten misten we de nieuwe fietser. Een paar gingen terug om te kijken. Voor Fred en ondergetekende het sein om rustig fietsend bij te praten over het boerenprotest in Stroe. Fred kende er geen een van de ondernemers daar behalve de mensen op het podium. Ook dat praatte er lustig op los en na een tijdje moesten we weer volle bak om aan te sluiten bij de over ons heen stormde Wilden.

Daarna dunde de groep verder uit en met zijn vijven richting Renkum. Ruim voor de streep vertrok Vera uit de groep, Vince vond het wel best, Piet twijfelde, wachtte op Vince en uiteindelijk strijkijzerde ondergetekende er achteraan. het was Vera haar idee om de loper voor Piet uit te rollen, maar dat ging dus niet door.

De statistieken: 79 km in 2.35 uur met 30,8 km/u gemiddeld en 67,7 km/u max. Volgende week verder. Jan Heeres
Onderwerp Auteur Gepost

Vera als eerste in Renkum en kijkt verbaasd achterom

Jan Heeres 22 juni 2022 21:36



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: