Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Fietstraining zaterdag 6 augustus

Jolle
03 augustus 2022 08:59
Fietstraining zaterdag 6 augustus 100% Interval Tempo – Externe Focus

Doel
• Verbeteren anaerobe vermogen, zuurstofopname en omgaan met zuurstofschuld, lactaatbuffering en doorzetten tijdens verzuring, pijntolerantie.
• Training alleen effectief als je de dagen vooraf en tot 7 dagen na afloop geen heel intensieve inspanningen doet. Wel trainingen extensief/duur of op zondag een herstelritje (nog rustiger dan duur)
• Vooraf omdat je anders de gevraagde piekinspanning niet kunt halen en achteraf om je lichaam te laten herstellen en juist sterker te worden.

Inrijden
• Steigerungen 1 minuut, 30 sec, 20 sec, 15 sec, 10 sec

Kern
• 8 tempo’s heuvelop. Tijdsduur afhankelijk van lengte klim en fietssnelheid 45 sec tot 3 min. Je stopt dus boven of na maximaal 3 minuten met de tempo.
• Uitvoering: Maximaal Vermogen dat je steady kunt volhouden gedurende hele klim of 3 minuten. Dus niet maximaal 6 seconden en dan inzakken/ontploffen. Je mag pas ontploffen in het laatste stukje. Probeer staand op de pedalen te blijven rijden de hele klim.
• Externe focus: Afhankelijk van je apparatuur: Wattagemeter (constant vermogen tot het eind), Snelheidsmeter (snelheid vasthouden als het steiler wordt, snelheid verhogen als het afvlakt). Af en toe kijk je op om te kijken of je je voorganger al bijna inhaalt. Streef ernaar minimaal 3 mensen in te halen per klim.
• Rust 6 – 8 minuten afhankelijk van de verplaatsingstijd naar volgende heuvel. Rust eerst uithijgen en dan heel rustig op zeer lichte versnelling, langzaam peddelen.

1 + 5 Holleweg
2+6 Hemelse Berg (Van Borselenweg)
3+7 Italiaanse Weg
4+8 Hemelse Berg (Hoofdlaan)

Uitrijden
Heel rustig naar huis
Onderwerp Auteur Gepost

Fietstraining zaterdag 6 augustus

Jolle 03 augustus 2022 08:59Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: