Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Mark Ooijevaar als eerste in Renkum over de streept

22 september 2022 06:33
Iedo Beeksma ging al vroeg van heel ver alleen op pad en nam daarbij royale voorsprong. Mark sprong uit de groep en het lukte ondergetekende om in zich wiel te springen. Lang leek het kansloos maar stayer Mark strijkijzerde stug door want de weg naar Renkum was nog lang. Een 50 m voor de streep kwam Mark langszij, Iedo versnelde nog iets en ondertussen dacht ondergetekende ook nog een kansje te hebben. Maar naast Mark gekomen, voelde ik hoe hard hij trapte en ik nu ook moest doen om hem voorbij te gaan. Dus 2e, ook niet verkeerd. Jolle stond in het halfdonker dit spektakel te bekijken.

Bij de start ging het direct al mis met nieuwe/gastrijder Rik die zich via de app aanmeldde maar uiteindelijk een paar minuten te laat bij Pomona was. Jammer, gewoon precies op tijd zijn of 5 minuten eerder om nog een praatje te maken. Jolle, Jack en ondergetekende waren onderweg en dat was direct al 1 voorop en 2 daar een stukje achteraan. Later kwamen Joop, Gerwin, Iedo en Fred er nog bij. Fred startte met iets fiets malheur en de koploper van de groep vond het maar lastig om wat in te houden. Toch kwam Fred er weer vlot bij. Later na Heelsum was dat voor Jack en ondergetekende niet het geval. Jack vergiste zich bij de rotonde en raakte achterop en ondergetekende werd gewoon uit het wiel gereden.

Terwijl de reuniebus langs de weg stond met een lekke band en op de Wegenwacht wachtte. Later adviseerde Joop Jack en ondergetekende voortaan maar met de bus mee te gaan. Hij zal de reuniebus hebben gemist en zo zich niet bewust zijn geweest van het onhandige advies.
Wat ook opvalt is dat fietsers op kop vaak onhandig gedrag vertonen en dat was gisteren ook weer het geval. Terwijl Jack en ondergetekende op 100 m achterstand bijna net zo snel als de groep rijden, is het voor een sterke op kop rijdende fietser een kleine moeite om zich af te laten zakken, een reddingsboei uit gooien en het gaat naar de groep te dichten. Er wordt even achterom gekeken (en zag dat het goed was) en vervolgens wordt het lint van aan de voorkant weer volop verder uitgerekt. Is dit ijdelheid of onzekerheid? Wie de schoen past, trekke hem aan.

Jack en ondergetekende dieselden zo samen onderlangs, door Oosterbeek en Warnsborn om aan te sluiten bij de wachtende groep. Richting en over de Posbank bleef de groep goed bij elkaar. Behalve dan dat ondergetekende bij de Posbank naar boven moest passen. Toch nog wat last van de STW maandag bostraining?
Bij rondje Rozenbos reed Jolle alleen weg om zijn jasje aan te kunnen doen, Gerwin en Fred trokken de groep naar boven en bij ondergetekende brak het. Samen met Jack en Joop en Iedo daarachter naar boven en op de Posbank hergroeperen. Ik zag de rit over de heide al weer aankomen en besloot de 'Vince truc' weer te gaan doen om wat voorsprong op te bouwen. Dat die voorsprong zolang overeind bleef, had ik niet kunnen vermoeden.

Eerst kwam Jolle solo langs met een uitnodiging om mee te gaan, maar dat verschil was te groot. Een tijdje later Iedo en Gerwin en dat lukte wel. Weer een tijdje later kwamen Jack, Joop en Mark en was het weer een groep. Zo gebeurde er weer heel wat op deze voorlaatste Wilde Woensdag van het seizoen. De statistieken: 76 km in 2.23 uur met 31,8 km/u gemiddeld en 57,4 km/u max.

Wie weet volgende week nog een keer een mooie, droge zomers Wilde Woensdag en dan naar Utrecht ijsbaan. Jan Heeres
Onderwerp Auteur Gepost

Mark Ooijevaar als eerste in Renkum over de streept

Jan Heeres 22 september 2022 06:33

Re: Mark Ooijevaar als eerste in Renkum over de streept

Jolle 22 september 2022 06:59



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: