Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Ids Crebas als toonbeeld van hoe blij je van C4 schaatsen kunt worden

17 oktober 2022 18:00
De Utrechtse marathon competitie is weer vol op stoom met mooie wedstrijden op goed ijs met royale ruimte om te dweilen en van groep te wisselen. Echt feest, al twee zondagavonden op rij. Nog mooier wordt het dat door de marathoncommissie is besloten geen uitslagen meer te publiceren. De prijzen worden op alfabet uitgereikt en daarmee is Ids Crebas in de C4 kansrijk.

Het was gisteren een feest te zien hoe hij en een SVU maat in de grote groep grote mensen meestreden. Maar nog mooier is zijn blije gezicht na afloop als samen met vader Johan en moeder Liesbeth wordt geevalueerd, rondentijden bestudeerd en broertje Abe droomt: was ik maar twee jaar ouder, dan .............'.

Natuurlijk waren er nog andere STW schaatsers met mooi resultaat in de C4: Willeke Koers die heel voorzichtig achteraan begon maar na twintig ronden als derde over de streep ging. Lies Veltman die in Utrecht debuteerde en stevig midden in de groep mee schaatste en uiteindelijk rond plek vijftien over de streep ging. Rene met de lange achternaam uit Culemborg schaatst ca. 15 ronden mooi mee en dan is de tank leeg. Hij bleef net nog wel in dezelfde ronde als het peloton, maar dat kan beter. Volgend zomerseizoen bij de STW bos- en fietstrainingen mee gaan doen om echt inhoud op te bouwen, zal hem volgend jaar die laatste vijf ronden extra inhoud geven. Peter Postma reed ook mee in C4.

Dan de C3 met dertig ronden. Joris Mathee is ook een goede Culemborgse schaatser die volgend zomerseizoen bij de STW trainingen mee mag (moet) doen om inhoud te verzamelen. Vrijdagavond schaatste hij verdienstelijk en met aflopend schema in de training op kop voor Jack Schoenmakers en ondergetekende uit. Gisteravond in de C3 was ook zijn tank na vijftien ronden leeg geschaatst.

Jack en ondergetekende raakten even flink aan het elastiek maar we kwamen toch weer bij de groep met nog zeven ronden te gaan. Toen demarreerde Hiltje Gerritsma heel moedig en ging alleen op zo 50 m voor de groep schaatsen. Dat hield ze 4-5 ronden vol en toen vloog de meute er overheen. Ondergetekende en Jack finisten ergens tussen plek 20-30. Maar ja via de alfabet rangschikking krijgen we vanzelf onze prijzen aangereikt. De aanhouder wint en daar horen we bij..

In de 45 ronden probeerde Laura den Otter de overstap van C3 naar C2 en dat lukte haar heel mooi. Midden in de groep wist ze zich 35 ronden ogenschijnlijk moeiteloos te handhaven. Toen brak het even, met een rondje achterstand weer verder. Ids vader Johan brak na twintig ronden af en mag volgende zomer ook in Wageningen mee fietsen en bos trainen.
Aan Fred van de Tempel kun je zien dat hij ervaren marathon crack is. Heel slim halverwege de wedstrijd muist hij binnendoor en versnelt vlak voor en in de bocht. Twee keer raakte hij zo mooi weg van de groep, maar tot een definitieve afscheiding kwam het niet. Komt ook door de onvermoeibare Robbert Proffitlicht die mee doet bij de Elfstedenfietstocht en dus wel inhoud heeft en opbouwt. Geen finish gezien.

In de C1 is Jolle Landman de enige STW schaatser en dat was daarna nog. Mooie marathon wedstrijden en blij dat we (nog altijd) kunnen en mogen schaatsen. Volgende week zondag verder en inschrijven vanaf komende woensdag. Dat systeem werkt nu wel mooi.
Jan Heeres
Onderwerp Auteur Gepost

Ids Crebas als toonbeeld van hoe blij je van C4 schaatsen kunt worden

Jan Heeres 17 oktober 2022 18:00

Re: Ids Crebas als toonbeeld van hoe blij je van C4 schaatsen kunt worden

Jolle 17 oktober 2022 20:25



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: