Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

fietstraining 13-05-2023

11 mei 2023 17:45
Fietstraining 13 mei 2023
Interval Blok 100% / OW NW

Trainingsdoelen
• Fysiek en psychisch vermogen vergroten om in de verzuring door te gaan.
• Profiteer je van in de laatste ronde 1000 en 1500 meter en bijvoorbeeld in een ontsnapping in de marathon als je boven het vermogen gaat rijden dat je lang aan kunt.

Uitvoering

Inrijden
• Rustig inrijden richting Renkum.
• Op de Telefoonweg en richting Papendal doen we 6 steigerungen. Aflopend in duur, oplopend in intensiteit: 2 x 20 seconden, 2 x 15
seconden, 2 x 10 seconden om je spieren en hartlongsysteem voor te bereiden op de intensieve trainingsvorm Interval Blok.
• We gaan naar de fritestent op de Koningsweg waar deels de Kern wordt verreden.
• Het is daar rustig en vlak zonder zijwegen zodat je iedere keer de inspanning kunt leveren.

Kern
• In duo’s van gelijke sterkte 4 series van oplopende duur (zowel inspanning als rust) waarbij je dezelfde intensiteit blijft leveren: 90 – 100% van wat je kunt leveren. Je zult in de loop van de serie en steeds eerder bij iedere volgende serie verzuren. Daardoor zal je netto vermogen afnemen, maar je blijft leveren wat je kunt (fysieke en mentale training).

Het 1e blok doe je richting Otterloo. Het 2e en 3e blok terug in zuidoostelijke richting A50 (Je derde blok eindigt bij de fritestent). Het 4e blok vanaf Amsterdamseweg naar Renkum. Probeer uit te mikken dat je bij de rotonde in Renkum eindigt.

• De blokken zijn:
7 x 15 seconden inspanning, 30 seconden rust
4 minuten serierust (rustig peddelen)
7 x 20 seconden inspanning, 40 seconden rust
5 minuten serierust (rustig peddelen)
7 x 30 seconden inspanning, 60 seconden rust
6 minuten serierust (rustig peddelen)
7 x 45 seconden inspanning, 90 seconden rust
• Per duo wissel je na iedere inspanning van koprijder. De koprijder kiest de versnelling. Varieer tussen wat zwaarder en wat lichter dan je standaard zou kiezen. Wel in de range dat je tegen je maximale vermogen kunt leveren. De achterrijder moet de versnelling van de koprijder overnemen. Probeer precies synchroon te rijden met de pedaalslag (zoals je ook bij het schaatsen in een treintje doet).

• Vertrek om snelheid te maken staand vanuit een rustsnelheid van 24-28 km/u afhankelijk van de wind. Schakel onderweg zwaarder als je sneller gaat. De koprijder schakelt eerst. De achter rijder volgt.

Uitrijden
• We peddelen heel rustig terug naar huis vanaf de rotonde in Renkum.

Herstel
• De rest van de middag/avond mag je op de bank bijkomen. Zondag mag dat ook. Of je maakt een heel rustig ritje/wandeling. Het is verstandig na afloop snel wat te eten, want je verbruikt veel energie bij Interval Blok (dus koolhydraten innemen, zoals brood, banaan, muesli) en ook extra eiwitten omdat je je spieren stevig belast (kwark, yoghurt, peulvruchten, noten, wit vlees/witvis).

Veel succes.

Joop
Onderwerp Auteur Gepost

fietstraining 13-05-2023

Joop 11 mei 2023 17:45Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: