Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Nijkerkernauw, Zwartebroek en Evert Kroon wedstrijd

04 februari 2012 16:39
Vanmiddag op het Nijkerkernauw zag het zwart van de mensen, maar ook 'net zoveel scheuren als mensen'en dat is een hele verandering ten opzichte van donderdagmiddag. Er zijn een paar mooie rondjes van een kilometer geveegd, is een uitstekende koek en sopie, maar ook een oplettende agent die er aardigheid aan heeft parkeerbonnen te schrijven.

Even met Jan Tichelaar bijgepraat over Zwartebroek vanochtend: een heel grote Utrechtse C1 delegatie en daar zal ook wel de prijswinnaar uit gekomen zijn. Jan viel na een tien minuten en kon met moeite weer bij komen. Was toch zo gesloopt dat hij er na een kwartier af lag. Martijn van der Laan was er ook net als Marco de Jonge. Vooral in de bochten waren er dikke scheuren.

Bij de dames reden Laura den Otter en Willeke voor aan rij Koers mee. Welnu Laura klapte hard op het ijs, deed zeer maar geen onoverkomelijke schade. Willeke maakt haar faam weer waar: werd 3e.

Daarna gingen Jetta en ik nog even bij Nulde kijken en zie hier: een klein baantje geveegd en nog wat schaatsers die door de sneeuw aan het ontdekken waren. Wel met risico want er zijn nog genoeg net dichtgevroren wakken. Echt zonde van de sneeuw want met goed zicht zou je zo van Nijkerk naar Harderwijk kunnen schaatsen: nu is het onverantwoord.

Jan Tichelaar vertelde ook nog over de veranderingen van Evert Kroon wedstrijd: morgenavond is de start al om 19.30 uur. Anderhalf uur eerder dan woensdag op het prikbord hing. Zou de organisatie zelf de prijzen willen winnen? Een heel vroege start van de wedstrijd zodat er veel (te) laat komers zijn?

Nu direct op weg naar Nijmegen voor de STW Clubwedstrijd met ruim veertig deelnemers. Mooi glad ijs, niet te koud en zeker gezellig voor jong en oud. Nog even mijn heit zijn 1956 Friese elfsteden houten noren van zolder halen. En maar eens zien welk nieuws er uit Friesland nog binnen komt.

Zomaar ineens dik winter, terwijl het vorige week leek dat het voorjaar aanstaande was. Jan Heeres
Onderwerp Auteur Gepost

Nijkerkernauw, Zwartebroek en Evert Kroon wedstrijd

Jan Heeres 04 februari 2012 16:39



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: