Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Berekoude week

05 februari 2021 08:50
Er komt meer duidelijkheid en zekerheid voor volgende week, maar grootschalig is er ook weer niet veel veranderd. Het gaat zondag flink sneeuwen, maar waar het meest valt is nog steeds niet zeker, het kan zo 10 tot 20 cm worden en op andere plekken maar 5 of minder. Iedereeen zit al te juichen op tv dat het zo lekker koud wordt, maar bij windkracht 6 a 7 aan de noordkust en 4 a 5 in het binnenland dikke sneeuw in je gezicht krijgen is niet zo leuk, dus ik blijf lekker binnen. Ook verwaait er veel. Een belangrijke verwachting die vrijwel zeker uitkomt is dat er ongelukken zullen gebeuren!!!
Als de sneeuw stopt is het qua gevoel nog 12 tot 15 onder nul , in het noorden misschien wel 20 dus ook dat is geen pretje.
Qua afkoeling gaat het wel vrij rap, maar al die miljoenen kuubs warm water die van boven en vanuit Duitsland en Belgie naar ons zijn gestroomd zijn nu dik 6 graden op veel plaatsen, dus voordat dat nul is zijn we een paar dagen verder.

De wind neemt in de loop van de week wat af, maar voor het gevoel blijft het erg koud. Qua ijsvorming wordt het zeer wisselend. Mooi was wel te zien dat de ijspluim dat (weliswaar door andere oorzaken, maar toch) heel goed oppakte. De ijscondities zullen zeer wisselend worden met grote windwakken, grote oppervlakken die heel laat dicht vriezen, geribbeld ijs (kalde fuotten iis) en rare randen en gaten.
Je hoopt bij zo'n periode dat het weer eens mogelijk wordt om grote tochten en zo te schaatsen, maar daar lijkt het nog steeds niet op.
Net als zo vaak in Nederland tegenwoordig; als het ijs er ligt, zit de dooi alweer in de kaarten. Toch gaan we genieten van de mooie plaatjes en de mogelijkheden die er wel zijn. Op de Ryptsjerkster Polder zullen ze zondag weer vrolijk door het gras schaatsen, maar dat is geen maatstaf.
Jan van Schaik kondigde uit monde van de Gelderlander vanochtend aan dat de Nevengeulcommissie niet aan de slag gaat (of kan).

Geniet ze, Bauke
Onderwerp Auteur Gepost

Berekoude week

Babma 05 februari 2021 08:50



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: