Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

STW'ers wild en verspreid over de Posbank

03 juni 2021 07:39
Gisteravond was Lucas Goense voor het eerst sinds vijf jaar weer eens mee over de Posbank. Het fietsen is hij nog niet verleerd, bleek al snel.
Het Wilden vertrek vanaf Pomona was goed georganiseerd maar het aantal aanhakers onderweg niet zoveel. Voor het eerst sinds de eerste keer op 31 maart weer eens korte broeken weer en met tien fietsers rosten we richting Posbank.

Bij Oosterbeek raakte ik achterop en na de Warnsborn stond een groepje zorgelijk te kijken naar Jan Westeneng zijn fiets. Anderen waren al door gereden. Over de Posbank stond Jan op zijn bekende wijze op de trappers te stoempen omdat naar later bleek zijn versnellingskabel was gebroken. Hij kon nog kiezen tussen een heel grote versnelling of een bijna heel grote versnelling. Na het rondje Rozenbos was Jan wel klaar met het klimmen voor deze avond en liet lusje extra aan zich voorbij gaan.

Op de Posbank spatte de groep in groepjes uiteen en zocht ieder zijn eigen weg. Op een gegeven moment raakte ik achterop maar wist via een geitenpaadje weer voorop te komen. Tot verbazing van Gerwin Koopmans die me in het Fries aanmoedigende teksten aanreikte om nog meer op kop te gaan rijden. Onderweg kwamen Busrijders als Peter Vlaar in beeld, Enrico met een lekke band en vooruit gereden Wilden als iedo, Andre en Vince.

Terug naar Wageningen brak de groep na de heide in een groep 'gewone' Wilden en snelle Wilden. De eersten zagen we niet meer en richting Renkum reden Vince, Hendrik, Harry H en ondergetekende naar de streep. Ondanks aanmoedingen van Hendrik vond Harry het wel best.
Vince op kop naar de streep, Hendrik er achter wachtend op Vince zijn versnelling en daarachter ondergetekende. Vlak voor de streep hield Vince in, Hendrik wist het even niet en ondergetekende rolde zo de sprinters voorbij over de streep. Kadootje van Vince.
De statistieken: 79 km in 2.31 uur met 31,2 km/gemiddeld en 64,2 km/u max. Op naar een volgende week. Jan Heeres
Onderwerp Auteur Gepost

STW'ers wild en verspreid over de Posbank

Jan Heeres 03 juni 2021 07:39



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: