Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Fietstraining 20 augustus

Jolle
17 augustus 2022 08:27
Deze week Duur Intensief in een 85% week met Old Way, New Way als Motorisch Leren invulling

Duur Intensief trainingen verbeteren je aerobe vermogen en glycogeenstapeling. In gewone mensentaal: je kunt meer en langer presteren zonder in het rood te gaan en meer brandstof in je lichaam (spieren en lever) opslaan.

Om dat doel te bereiken moet je vooral niet te intensief trainen. Maximaal op het niveau dat je ook een uur kunt volhouden. Liefst voor de zekerheid iets lager. Op dat inspanningsniveau ligt je omslagpunt waarbij je begint over te schakelen naar je anaerobe systeem waarbij je heel snel door je suikerbrandstof heen raakt (want het aandeel energie uit lichaamsvetten neemt scherp af) en je de afvalstoffen van het verbrandingsproces ook niet snel genoeg meer kunt afvoeren. Deze gaan zich in het lichaam ophopen. We noemen dat vaak verzuren.

Uitvoering:
Inrijden met steigerungen richting Binnenveld.

Kern 6 x 10 minuten 80-100% van je aerobe drempel in duo's. Iedere minuut kop overnemen, maar niet versnellen. Na iedere 10 minuten 6 minuten rust door ontspannen als duo door te peddelen op een lichte versnelling. We doen dit op het blok in het Binnenveld waarbij je telkens rechtsaf slaat op de Maatsteeg/Zuidelijke Meentsteeg/Veensteeg/Haarwal.

Old Way: kies houding en trapfrequentie die je prettig vindt voor inspanning 1.
New Way: pas houding aan (waarschijnlijk rijdt je de eerste keer met de handen op de remgrepen en wordt je new way om in de beugel te rijden) en je trapfrequentie (waarschijnlijk reed je de eerste keer rond de 90 omwentelingen per minuut en wordt je new way 100-110 omwentelingen door 1 of 2 versnellingen lichter te rijden) voor inspanning 2 t/m 5

Inspanning 6 neem je weer je voorkeurshouding aan en de versnelling van je eerste inspanning. Kijk of je nu dingen kunt toepassen uit de new way. Kun je dieper zitten en minder wind vangen met je handen op de remgrepen (armen buigen, bovenlichaam platter, hoofd laag en door je wenkbrauwen kijken) en ook de hogere trapfrequentie volhouden op de grotere versnelling? Probeer dat in ieder geval de minuten dat je kopwerk doet.

Na de 6e inspanning verzamelen we bij de brug aan het eind van de Veensteeg en peddelen we terug naar Wageningen.

Tot zaterdag, Jolle
Onderwerp Auteur Gepost

Fietstraining 20 augustus

Jolle 17 augustus 2022 08:27



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: