Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Fietstraining zaterdag 3 september

Jolle
01 september 2022 08:50
Beste STW' ers,

Komende zaterdag Duur Fartlek met Differential Learning in een 100% week. Dus relatief veel omvang, maar een lage intensiteit met korte intensieve prikkels en wat variatie in de fietsbeweging.

Inrijden
We rijden als groep in rustig tempo vanaf de vertrekplek naar de Rijn, over de dijk tot aan de Wageningse afweg. Bij de weg tussen Wageningen en Rhenen steken we over naar het Binnenveld. Onderweg doen we op fluitsignaal enkele steigerungen.

Kern
We rijden 3 lange blokken (45 minuten) op een extensief duurtempo. We rijden netjes twee aan twee en iedere twee minuten draaien we door zodat je weer een nieuwe gesprekspartner hebt. Iedere 10 minuten doen we een korte versnelling in de vorm van een sprint van 15 seconden. Hierbij ga je staan op de pedalen en schakel je terwijl je snelheid vermeerderd in stapjes naar een zwaardere versnelling. Je blijft wel gewoon in formatie rijden. Daarna pakken we het rustige tempo weer op en draaien per 2 minuten door.

Na 45 minuten hebben we 5 minuten serierust. Dus zonder sprintje erin.

In het tweede blok van 45 minuten ga je een tandje lichter, dus hoger beentempo rijden dan het eerste blok. Verder hetzelfde.

In het derde blok ga je een tandje zwaarder dan in het eerste blok, dus 2 zwaarder dan het middelste. Verder hetzelfde. Waarschijnlijk zijn we in dit derde blok weer terug bij Wageningen.

Alle sprintjes doen we op mijn fluitsignaal. Ik zal een sprintje uitstellen of iets naar voren halen als het nodig is zodat we niet in de bebouwde kom of op andere onhandige plekken sprinten.

De route: Via het Binnenveld over de Brug bij Rhenen, rechtsaf over de dijk aan de zuidkant van de Rijn naar Rijswijk. Over het kanaal richting Zoelen. Daarna vlak langs Tiel naar de Waaldijk tot iets voorbij Ochten. We vermijden de bebouwde kom van Ochten en gaan pas bij de Melkdreef linksaf naar het noorden. Via de Bonegraafseweg, Verlengde Langcampseweg, Parallelweg, Spoorstraat, Hoofdstraat gaan we over de A15 en via Kesteren de brug bij Rhenen weer over. We gaan weer via het Binnenveld terug naar Wageningen. Het derde blok loopt door tot we weer bij de weg tussen Wageningen en Rhenen aankomen.

Uitrijden
Vanaf de oversteek kiest iedereen de handigste weg naar huis. Rustig peddelen.

Tot zaterdag, Jolle
Onderwerp Auteur Gepost

Fietstraining zaterdag 3 september

Jolle 01 september 2022 08:50



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: