Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Verkenning Friesland en Weerribben

29 december 2010 09:04
Hey allemaal,

De afgelopen dagen ook ander ijs dan dat van de Geul verkend. Op de Dongjumervaart van Franeker naar Berlikum - deel van de 11steden - was prachtig ijs, maar was niet overal geveegd. Na de lichte dooi was het daar een stuk minder.
Ook op de grote vaarten in Noordwest-Friesland waren mooie banen, maar waren sommige bruggen nog niet goed en moest af en toe gekluund worden.

Dinsdag nog lekker geschaatst in de Weerribben bij Ossenzijl, Kalenberg en Scheerwolde en later nog gekeken bij Giethoorn.
Het ijs op de grotere plassen, kanalen en vaarten is prima. Op sommige plekken is niet geveegd en opgevroren sneeuw schaatst lastig. Verder is op veel smallere vaartjes en sloten het ijs behoorlijk vernield door schaatsen in eerdere dooi.

De verwachting is dat zeker tot 30e of Oudjaarsdag de condities in de hele noordoostelijke helft niet slechter worden. Hangt natuurlijk ook van veegacties af.

Groets, Bauke
Onderwerp Auteur Gepost

Verkenning Friesland en Weerribben

natuurijscie 29 december 2010 09:04

Re: Verkenning Friesland en Weerribben

Jan Heeres 29 december 2010 09:35



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: