Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Maar vorige week helaas niet

Jolle
23 februari 2005 22:23
(voor Fred misschien ook maar beter...)


Een grote afvaardiging van de Schaatstrainingsgroep Wageningen (STW) nam dit weekeinde deel aan de baankampioenschappen in Utrecht. Robert Braam won de hoofdprijs in de seniorencategorie. Robert zette direct de toon door de 500 meter te winnen in 39.11 seconden. Ook op de 1500 meter ging hij in 2.02.59 met de overwinning aan de haal. Op de afsluitende 3000 meter kon Robert daarom verdedigend rijden. Hij verloochende zijn offensieve stijl niet en pakte met de tweede plaats nog een afstandsmedaille en werd onbedreigd kampioen. In het kielzog van Robert Braam reed Andr? Kleinrensink naar een verdienstelijke vijfde plaats in het eindklassement.
Bij de dames senioren deed Marjan Koerselman van zich spreken door de tweede plaats in de einduitslag te bemachtigen.
In de veteranencategorie kwamen twee Wageningers als favoriet aan de start. Fred van den Tempel ging goed van start op de 500 meter, maar vergooide al zijn kansen op de 1500 meter door twee keer vals te starten. Zijn geplande opmars op de langere afstanden werd zo door een diskwalificatie verhinderd. Herman Vermeer toonde zich wel stressbestendig. Hij scoorde op alle afstanden de tweede plaats en bereikte die positie ook in het eindklassement. Utrechter Jurgen Meijer, ooit tweede op de 10 kilometer op het NK-afstanden, werd onbedreigd kampioen.STW?er Klaas van den Berg stond net naast het podium. Wel won hij brons op de 500 meter. Jean-Paul van Rie eindigde in het eindklassement als zesde.
Een zeer goede prestatie die op het eerste gezicht minder opviel was de vijfde plaats van Mark Ooijevaar bij de Neo-senioren. Gezien de gereden tijden mocht deze categorie echter als veruit de sterkste worden bestempeld. Mark maakte vooral indruk op de 3000 meter die hij met overmacht won. Bij de junioren A werd Lucas Goense 10e in de einduitslag. Andere deelnemers waren Floor van der Wilt, Henk Aarnink en Willemiek Kamper. Zij slaagden er helaas niet in zich te kwalificeren voor het eindklassement.
Onderwerp Auteur Gepost

Maar vorige week helaas niet

Jolle 23 februari 2005 22:23

Re: Maar vorige week helaas niet

Lucas 24 februari 2005 17:13

Re: Maar vorige week helaas niet

Jolle 25 februari 2005 21:29



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: