Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Weer onvoldoende koud; ijsgroei zeer beperkt of zelfs negatief

11 februari 2021 07:53
Toch wel een hele teleurstelling. Voor de derde keer op rij is het minder koud dan verwacht. Niet ook een klein beetje. De verwachte temperaturen zaten soms 5 tot 8 graden lager dan de werkelijkheid! Dat kwam door bewolking die in geen enkel weermodel zat, maar ook door het toch nog steeds te warme water en warmte die uit de bodem komt.
Doordat de sluizen open staan en het water op de Rijn zakt, zakt ook het water onder het ijs weg en krijg je stroming waardoor het ijs her en der aan bomen en struiken blijft hangen, maar ook het ijs steeds barst en er wisselende gaten ontstaan. Gevolg: nu ijsdiktes van 0 tot 6 cm, op de meeste plaatsen nog steeds niets meer dan 3-4 cm, dus nog steeds ruim onvoldoende voor ijspret.
Anders was het prachtig geweest vanochtend want het weer was (is) prachtig.
Komende nachten is gelukkig de kans op bewolking wel ECHT een stuk kleiner.
Het beste, Bauke
Onderwerp Auteur Gepost

Weer onvoldoende koud; ijsgroei zeer beperkt of zelfs negatief

Babma 11 februari 2021 07:53



Auteur:

Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: