Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Bostraining 12 April Arboretum

11 april 2021 18:49
Ma 12 april
2021
KU 70% STWBOS-TRAINING IN CORONATIJD
Ik heb een TEAMS-cursus voor mijn werk. Een vervangende trainer was niet beschikbaar. Ga dus zelf aan de slag. Bij voorkeur het Arboretum: bankjes voor buik- en rugspieroefeningen en de bovenste trappetjes van de Holleweg naar het Arboretum.

HOUD AFSTAND EN TRAIN MET EEN BUDDY, MAAR GA NIET ALS EEN GROEP STEEDS BIJ ELKAAR STAAN.
Krachtuithoudingsvermogen en Externe Focus
Krachtuithoudingsvermogen is de mogelijkheid van een spier om herhaalde spieractiviteit of één statische activiteit vol te houden. Je kunt voor de KU eerst het maximaal vermogen testen en daarna op bijv. 75% van dat vermogen oefeningen doen.
Met externe focus: aandacht naar effecten van de beweging op de omgeving. Bij interne focus is de aandacht gericht op de bewegingen van het lichaam zelf. Onderzoek suggereert dat de effectiviteit van een externe focus van aandacht varieert met de moeilijkheid van de taak en de vaardigheden van de pupil. Hoe gemakkelijker de taak is of hoe vaardiger de pupil is, des te verder weg kan de focus gelegd worden.
LET OP Plaats Ingang Arboretum vanaf Holle Weg en bankjes met uitzicht over Rijn.
18:30u Inwerken Inlopen 5 min rustig inlopen (niet wandelen), 20x zijwaarts aansluiten linkerschouder en 20x met rechterschouder voor. Idem kruispas. Daarna 3x in de lucht springen en 180º draaien; 3x 360º draaien.
Rustig wandelen - 0x op tenen en armen strekken naar boven en heup naar voren! 20x klein maken, vingers over de grond- bolle rug. 15
min
18:50u K1 Plaats/Grondoefeningen: indraaien-rek-strek (morning yoga)
[www.youtube.com]
NB ook kleine spiervezeltjes activeren om bv. rugpijn te voorkomen.
Keuze:
A) Ligsteun Hand-stand voorover 20x opdrukken daarna Hand-stand ruggelings 20x benen spreiden en sluiten
cool smiley Met duo’s bij bankjes ieder 12x rug oefeneningen en 12x buikspieroefeningen waarbij de maat (buddie) de enkels vasthoudt. 15
min
19:10u K2 OEFENING 1
SERIE 1 (ca 5 min): 6x ca 10”schaatszit - waarna 10 kikkersprong met armen op de rug – waarna 10” weer in schaatszit etc. etc.
Serierust 5 min
SERIE 1 (ca 5 min): 6x ca 10”schaatszit - waarna 10 kikkersprong met armen op de rug – waarna 10” weer in schaatszit etc. etc.

OEFENING 2
Twee teams: Trappetje met korte treden (ik meen 20-30 treden). Zo snel mogelijk naar boven rennen en elke trede nemen. Goed aan de zijkant weer naar beneden lopen. Als je beneden bent gaar de volgende uit jouw team hard naar boven.
Stel bij 2 teams van 4-6 personen: Ieder herhaalt deze oefening 6x
Bij tijd over Revanche! 20 min
19:30u Uitlopen ca 10 minuten
VEEL PLEZIER.
richten aan harm.smit@gewoonbuiten.nl of 06-41452980
Onderwerp Auteur Gepost

Bostraining 12 April Arboretum

Harm 11 april 2021 18:49



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: