Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

fietstraining 11 juni

HARM
10 juni 2022 21:58
STW FIETS-TRAINING (Tempo herhaling)
Leerdoel: Aerodynamisch (blijf in je zadel zitten; buik en onderste rugspieren aanspannen; niet schokschouderen) en varieren met verzet (kern)
Effect: Tempo waarbij vetverbranding, aeroob vermogen, anaeroob vermogen worden geoefend, omgaan met O2-schuld en melkzuurtolerantie. Pmax = constant
Motorisch leren: Differentieel leren – ontdek jouw ideale manier van bewegen.
Let er bij het fietsen op: niet slingeren, voor je kijken.
Let op 30” = 30 seconden en 2’ = 2 minuten
========================================
Inrijden
Route: Via Grebbedijk - Binnenveld naar Defensiewegparcours en dan afdalen naar Begraafplaats.
Vanaf Afweg een aantal steigerungen afwisselend met licht verzet en zwaar verzet. Tussen de steigerungen van 10-20” neem je zeker 1’20” - 1’.40” rust.
========================================
Kern
Ik zie veel leden tijdens het fietsen niet altijd even stil zitten. Een voorbeeld van iemand die netjes stilzit is Joop de Boer. Vaak duwen we alleen op de pedalen. Terwijl trekken ook zinvol is.

Elke 10 minuten een inspanning van 2’-3’. 6 series.
Begin vanaf begraafplaats in rustig tempo te fietsen richting helling. Bij begin helling (verkeersbord) zo snel mogelijk omhoog gedurende 2' (2x), 2'30" (2x) en 3' (2x). Probeer je zo snel mogelijk boven te komen, eventueel variëren met verzet.
Suggestie: buik- en rugspieren aanspannen en trekken/duwen.
Geef aan elkaar door wat je ervaringen waren!! Daar leer je van!! Mss heb je zelf ook nog een suggestie. Deel die dan met elkaar.
=====================================
Gezamenlijk uitrijden via Binnenveld
Onderwerp Auteur Gepost

fietstraining 11 juni

HARM 10 juni 2022 21:58



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: