Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Klein busje over de Posbank

17 augustus 2022 21:57
Voor het eerst sinds Pinksteren '22 (6 juni) regende het vandaag. Plotsklaps blijken veel wilden ineens (tijdelijk) overtraind te zijn en flink aan rust toe. Hopelijk blijft het komende dagen nog flink regenen want dat is goed voor STW fietsers en hun herstel: rust is immers de beste training.

Ook in de Bus app kwamen er snel veel afmelding uitgezonderd twee bikkels: Harry Hansma en Enrico Kunst. Onderweg naar Wageningen zag ik dat het mooi droog was en koos voor zekerheid ten aanzien van gezelschap, dus om 18 uur bij de bosrand. Drie even sterke fietsers die regelmatig van kop wisselden en zo gingen we vlot naar de Posbank.

Meest droog en ook droge weg, maar ter hoogte van Burgers Bush gingen de hemelsluizen even helemaal open. Het warme water klotste bij de plinten op en kon niet zo snel weg. Boven op de Posbank dreigde het nog wel en daarom maar gewoon lusje extra. Naar beneden ging vlot, maar toen we op het droge kwamen, maakte Enrico nog een schuiver. Een paar kleine schaafplekken en verder viel de schade mee. We waren gewaarschuwd voor 'onverwacht optredende plaatselijke gladheid' en dat hadden we als schaatsers kunnen weten. Na zo'n lange warme periode kan het zomaar ineens gaan vriezen.

Terwijl we naar boven reden, werden we ingehaald door twee brandweerauto's met gillende sirenes op zoek naar ................. Tien minuten later kwamen we diezelfde auto's weer tegen met nog altijd zwaailichten aan. Ze waren de weg kwijtt of konden de brand of het ongeluk niet vinden? Of ze waren gezellig wat aan het toeren om de heideplantjes wat water te geven. Opvallend allemaal.

Samen kop over kop op weg naar Renkum en daarna Wageningen. De statistieken; 71 km in 2.20 u met 30,4 km/u max en 63,6 km/u max.
Volgende maar eens zien wie er dan plotsklaps overtraind zal zijn. Jan Heeres
Onderwerp Auteur Gepost

Klein busje over de Posbank

Jan Heeres 17 augustus 2022 21:57



Auteur:

Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: