Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

C3 zomer marathon op nat maar goed glijdend ijs

23 oktober 2022 20:15
Vanavond waren er drie Softijs schaatsers die er na een ronde of 7-8 vandaar gingen en vlot op een halve baan voorsprong kwamen. Daarna duurde het lang, soms kwamen ze op 300 m voorsprong, dan zakten ze weer terug naar een halve baan. In het peloton werd er door meer schaatsers flink daar getrokken, maar het driemanschap kwam er volgens de jury toch bij, aan de staart van de groep.
Daarom luidde drie ronden voor het eind de bel en begon de eindsprint. In het geweld vooraan deed Willeke Koers ook 1-2 ronden mee, Jonna Sabel was vaak in de buurt en Jack Schoenmakers en ondergetekende dieselden ergens wat in het midden van de groep. Afwachtend dat er een kans ging komen naar voren te schuiven. Die kwam er niet en daarom maar een lange eindsprint van twee ronden. Dat leverde ondergetekende wat terreinwinst op, maar wel achter Willeke en Jonna.
Verder geen idee wie er vooraan reden. Het was een groep van 39 schaatsers bij de start en de meesten bleven bij, in de buurt. Geen rare valpartijen en tja: de uitslag zal er ook wel weer niet zijn. Hoe de marathoncie ook zijn best doet met beennummers, transpondernummers en zelf opletten. De techniek werkt nog steeds niet zo mee. Wel jammer maar helaas, dan ook maar niet. Het was de derde mooie wedstrijd en daar gaat het om.

Na afloop vertelde Hedrie Vrieling dat ze Edwin Roetman zijn nummer had ingeleverd: hij is na dertig jaar gestopt met schaatsen en gaat verder met surfen en MBT'en.

Voordat de C3 dertig ronden gingen schaatsen, waren er die jongedames die samen zeven ronden schaatsten in een juniorwedstrijd.
Daarna gingen ze mee in de C3 en reden daar ook weer kranig hun potje mee. In de C2 reed alleen Marco Jonge mee. Bij Laura den Otter was er vanavond het beste vanaf na een valpartij vrijdagavond bij het shorttracken en 500/1500 m langebaan gister in Thialf. Ze was na 15-20 rondes klaar. Als laatste vanavond de C4 met Rene en Peter Postma en misschien wel meer, anderen.

Volgende week vrij vanwege het zesbanen toernooi in Utrecht en dan daarna maar weer verder. Jan Heeres
Onderwerp Auteur Gepost

C3 zomer marathon op nat maar goed glijdend ijs

Jan Heeres 23 oktober 2022 20:15



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: