Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

De laatste fietstraining van 2022

Jolle
27 oktober 2022 08:52
Beste STW'ers,

Nog een keer in 2022. Ik zal zelf nog wel regelmatig fietsen de komende maanden. Als het uitkomt kondig ik het aan op schaatspraat zodat we een groepje kunnen maken.

In ieder geval tot zaterdag met zomers fietsweer in de aanbieding!

Snelheid Uithoudingsvermogen aka Tempo Kort

Gericht op het verbeteren van het maximale vermogen over korte duur (explosiviteit) en in het bijzonder het vermogen om dit bij herhaling te doen (met behulp van creatinefosfaat als brandstof).

Inrijden
Rustig fietsen met steigerungen van aflopende duur en oplopende intensiteit op fluitsignaal. Langs de haven, daarna via de Afweg naar het Binnenveld en de brug over bij Rhenen. Eerste serie begint na aankomst op de Rijndijk.

Kern
• 4 series van 8 herhalingen
• Duo’s van gelijke sterkte
• Iedere herhaling is 10 seconden maximaal versnellen/doortrekken vanuit basistempo, daarna 1.20 rust. Per keer wisselen van plek voorop/in het wiel.
• Na de 6 herhalingen (inclusief afsluitende 1.20 rust) 6 minuten serierust waarbij we met de hele groep verzamelen. De voorsten keren om en rijden de anderen tegemoet.

We voeren de kern uit op de Rijndijk. Eerst richting het oosten. In ieder geval de vierde weer naar het westen. Bij het doorkruisen van een dorp of andere situatie die aandacht vraagt, stel je de volgende sprint even uit.

We doen deze keer de maximale omvang. We rijden daarom de kortste weg naar huis. Afhankelijk van waar we zijn via de brug bij Heteren of Rhenen.

Uitrijden
Als groep in gematigd tempo 30-31 km/u. Sterkeren mogen het kopwerk doen.
Onderwerp Auteur Gepost

De laatste fietstraining van 2022

Jolle 27 oktober 2022 08:52

Re: De laatste fietstraining van 2022

Helma 29 oktober 2022 10:36



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: