Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Mooi ijs en snelle Utrecht marathonwedstrijden

13 november 2022 22:38
Vanavond een zesbanen wedstrijd elders en dus 6 C1 schaatsers die achter een niet zo groot C2 peloton veertig rondjes warm mochten schaatsen. Warm had Robbert Proffitlich het zeker met zijn lange eindsprint waar Adri Henrichs op de streep nog net van profiteerde. In dat geweld deden Marco Jonge en Laura den Otter niet meer mee.

Daarna 25 ronden C4 met René Pichot du Plessis die tot zeven rondjes voor het einde op en uit was. Lies Veltman hield het langer vol en finishte in dezelfde ronde als de winnaar.

Weer even dweilen en vervolgens een C3 peloton van 47 schaatsers waarvan er maar 41 van in het KNSB systeem voorkwamen. Harm Smit schaatste voor de tweede keer dit seizoen en sleurde vanaf het begin op kop. Om Hiltje Gerritsma uit de wind te houden, was zijn verhaal. Halverwege de rit liet hij zich even terugzakken en stapte voor mijn neus op Jack Schoenmakers zijn schaats. Dat was met een val een roemloos einde. Jack en ondergetekende raakten achterop en moesten hard ploeteren om weer bij te komen. Dat lukte en ondergetekende kwam met nog tien ronden te schaatsen nog even op kop. Dat was de snelle jeugd het signaal om gas te geven. Joris Matthee kon het tempo op het mooie ijs goed bijhouden en finishte vooraan. Jack en ondergetekende verloren afstand en kwamen op 100 m van de groep over de streep.

Uitslagen en tijden: geen idee en ook niet zo belangrijk. Mooi schaatsen was het weer en dat onthouden we dan maar. Op naar volgende week.
Jan Heeres
Onderwerp Auteur Gepost

Mooi ijs en snelle Utrecht marathonwedstrijden

Jan Heeres 13 november 2022 22:38



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: