Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

1e fietstraining komende zaterdag

Jolle
13 april 2023 08:24
Beste STW'ers,

Komende zaterdag 15 april begint de fietstraining.

Komt allen om 14.30 uur naar de Scheidingslaan bovenop de Berg.

We doen een rustige Duur Fartlek-training om erin te komen. Daarbij ook een vaardigheidselement.

Programma:

Inrijden
Met steigerungen naar Papendal

Kern
Op parcours Papendal 3 x 20 minuten in trio's extensief rijden met korte intensieve prikkel en vaardigheid.

Intensieve prikkel door ieder rondje een sprintje te trekken uit de bocht naar de finish op het heuveltje. Achterste sprint weg achter de rug van de andere twee. Deze springen in het wiel als dat lukt. Na de finish weer het rustige tempo oppakken.

Aan de vaardigheid gaan we op twee manieren werken. Allereerst iedere bocht goed aansnijden en met je lichaamsgewicht werken. Leg ik voor het begin uit.

Ten tweede zal ik van iedereen een bidon innemen. Hiermee maken we een slalomtraject op het rechte eind voor de bocht naar de finish. Daar dus zeker eerst vaart minderen. Als je meer vertrouwen krijgt om dit segment met je trio af te leggen dan kun je de snelheid opvoeren en weer wat dichter op elkaar rijden. Vergeet niet: liever een bidon omtikken dan zelf om vallen. Neem in ieder geval allemaal 2 bidons mee.

Na iedere 20 minuten verzamelen bij de bidons en kort evalueren, tips uitwisselen. Leeggedronken bidons kunnen dan omgewisseld worden voor een volle.

Uirijden
Rustig de kortste weg naar huis
Onderwerp Auteur Gepost

1e fietstraining komende zaterdag

Jolle 13 april 2023 08:24Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: