Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Fietstraining zaterdag 6 mei

Jolle
02 mei 2023 06:17
Snelheid Uithoudingsvermogen - Tempo Kort - Kracht Snelheid 85% met Differential Learning

Trainingsdoel: explosiviteit vergroten, piekvermogen anaeroob vergroten, herstelvermogen fosfaatpool vergroten.

Inrijden
Rustig inrijden met steigerungen die aflopen in duur en oplopend in intensiteit. Langs de haven, via de Wageningse afweg het Binnenveld in. De kern doen we op het bekende blokje Maatsteeg - Zuidelijke Meentsteeg/Werftweg - Veensteeg - Haarwal.

Kern
  - Tweetallen met vergelijkbare explosiviteit
  - 4 series van 6 herhalingen
  - Iedere herhaling bestaat uit 10 seconden maximaal versnellen vanuit basistempo (ca 25-30 km/u afhankelijk van de wind en je sterkte) en 1,5 minuut herstel weer snel het basistempo aannemen. Daarna 6 minuten serierust in het basistempo.
  - Iedere herhaling wissel je van kopman/kopvrouw. De voorste versnelt, de achterste volgt.
  - Wissel per serie de uitvoering af: relatief klein verzet 10 seconden doortrekken, relatief zwaarder verzet 10 seconden doortrekken, tijdens de 10 seconden na eerste versnelling zwaarder schakelen, staand beginnen en gaan zitten onderweg of juist blijven staan. Kies zelf je vier varianten. Zeker ook een die niet je voorkeur heeft.
  - Na iedere serie omkeren zodat alle duo's voor de volgende serie weer bij elkaar in de buurt kunnen beginnen.


Uitrijden
Na serie 4 ook een serierust van 6 minuten waarin alle duo's weer samen komen. Dan stoppen we als groep om kuiten. bovenbenen en hamstrings te rekken. Daarna rustig als groep naar huis peddelen.
Onderwerp Auteur Gepost

Fietstraining zaterdag 6 mei

Jolle 02 mei 2023 06:17Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: