Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Fietstraining 10 juni

Jolle
09 juni 2023 07:45
Beste STW'ers,

Morgen fietstraining Interval Extensief op het programma. Goed voor de duurcondititie. Mooie term in de toelichting op deze training is de 'lonende' pauze die je na iedere inspanning hebt. Die pauze is alleen lonend als je de inspanning niet te intensief doet. Anders is het reparatiewerk en dat houdt het lichaam niet vol bij het aantal herhalingen dat in dit type training zit.

Houd je dus in voor een beter resultaat!

Het is zaterdag mooi weer, dus we gaan een mooie ronde rijden om de training af te werken. Ik noem deze ronde altijd Rondje Zoelen. De afstand zal net iets meer dan 70 kilometer zijn. Ik schat 2,5 uur. Neem 2 bidons en iets te eten mee.

Inrijden
- Via de Wageningse afweg en het Binnenveld naar de brug bij Rhenen.
- Onderweg rustige steigerungen waarbij de een lint vorm en de achterste rijder naar de kop rijdt. Daar op tijd bijremmen en netjes voor de voorste rijder invoegen. Dus niet doorschieten en 10 meter vooruit vliegen.

Kern
- Op de dijk aan de zuidkant van de rivier starten we de kern. We doen dit een keer als groep. Na iedere inspanning draaien we de groep een slag door rechtsom. Dus de koploper rechtsvoor zakt 1 positie terug. De koploper linksvoor gaat naar rechtsvoor en de persoon op plek 2 linksvoor wordt de koploper linksvoor. Als we met meer dan 10 mensen zijn dan splitsen we de groep in tweeen.
- We doen inspanningen van 30 seconden (versnellen, maar onder je omslagpunt blijven) en de rust is 90 seconden. Daarin haal je de druk van de benen en fietsen we in aangenaam tempo door. Genietend van de lonende pauze. Hartslag zakt mooi terug (sterk afhankelijk van leeftijd en persoonlijk profiel).
- Per serie doen we 8 herhalingen.
- Na een serie hebben we 4 minuten serierust
- We doen 5 series

De kern is dus 5*(8*(30s+90s)+4m) = 100 minuten

Uitrijden
Rustig twee aan twee terug naar Wageningen.

Globale route: Wageningen - Brug Rhenen - Maurik - Marijkesluis - Zoelen - Ochten - Kesteren - Brug Rhenen - Wageningen

Tot morgen, Jolle
Onderwerp Auteur Gepost

Fietstraining 10 juni

Jolle 09 juni 2023 07:45Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: