Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Fietstraining 8 juli

Jolle
07 juli 2023 08:38
Zomerse fietstraining - kort en snel

Zaterdag 8 juli wordt een lome warme dag. Ideaal om aan de snelle vezels te werken.

Inrijden
We gaan rustig inrijden via Nol/Heelsum/Brug Heteren en dan via een oostelijk lusje de dijk op. De dijk volgen we in westelijke richting door Heteren heen tot aan de afweg. Onderweg doen we na een rustig aanloop een aantal korte steigerungen om de spieren verder op te warmen.

Kern
Als kern doen we 3 series van 4 korte inspanningen in duo's. Als duo laat je je zonder trappen van de afweg afrollen en blijf je naast elkaar. Als de weg vlak wordt geeft een van de twee het startsignaal voor een sprint van 6 seconden. Na de sprint heel rustig naar de kruising en daar omkeren en terug naar het startpunt bovenaan de afweg. Zorg ervoor dat je na ca 3 minuten herhaling 2 kunt doen. Nu geeft de ander het startcommando. Na enkele keren mag de snelste sprinter met wat achterstand beginnen zodat je ongeveer gelijktijdig finisht na 6 seconden. Kies de eerste serie de fietshouding en versnelling zoals je dat van nature doet.

Na de vierde herhaling verzamelen we met de hele groep bij de weg. We rijden een klein blokje om de benen weer los te rijden. Bedenk onderweg een plan om de 6 seconden sneller te rijden (langer staan, grotere versnelling, kleinere versnelling, een keer schakelen onderweg). Dit nieuwe plan pas je het tweede blok toe. Na deze vier keer rijden we weer het losrijblokje en evalueer je wat beter ging. Je natuurlijke aanpak, de nieuwe aanpak of bepaalde elementen daaruit?

In het 3e serie van 4 herhalingen pas je toe waar je als ideaal op uitgekomen bent.

Uitrijden
Na de vierde serie gaan we rustig naar Wageningen via de brug bij Heteren. Deelnemers uit Rhenen en omgeving mogen natuurlijk over de dijk die kant op.


Tot morgen, Jolle
Onderwerp Auteur Gepost

Fietstraining 8 juli

Jolle 07 juli 2023 08:38



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: