Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Fietstraining 26 augustus

Jolle
25 augustus 2023 08:09
Snelheid Maximaal 100% / Externe Focus

We gaan bij de fietstraining van 26 augustus aan onze explosiviteit en piekvermogen werken. Per persoon 6 maximale sprints van maximaal 6 seconden. Je doet dit in duo's die elkaar om de beurt op sleeptouw nemen. Zoals Mathieu v/d Poel dat tijdens de Tour de France onlangs met zijn sprinter Philipsen deed. Bij deze training zit je dus afwisselend in de rol van v/d Poel en de rol van Philipsen.

Om in de rol van v/d Poel niet te veel kracht te verspillen gaan we het snelheid maken heuvelaf doen. Onderaan de heuvel trekt de v/d Poel-persoon nog enkele trappen flink door en dan komt de Philipsen-persoon uit het wiel om maximaal 6 seconden te knallen. De v/d Poel persoon mag de benen direct stil houden.

Na de sprint zoeken de twee elkaar weer op en fietsen gezamenlijk heel rustig in 6 minuten terug naar het startpunt om de volgende sprint op gang te brengen.

Programma:
- Inrijden met steigerungen op fluitsignaal. Steigerungen nemen af in lengte en toe in intensiteit om je voor te bereiden op de sprints

- Kern met 6 x aantrekken en 6 keer sprinten per persoon (ongeveer 1 en 1 kwartier)

- Uitrijden heel rustig naar huis

De route en de plek van de kern laat ik nog open. Morgenmiddag wordt een enkele bui verwacht. Als het kan wil ik die vermijden. We gaan of richting Defensieweg of richting Oosterbeek.

In beide gevallen geldt dat het uitrijden grotendeels terug de heuvelop is. Bereid je er op voor dat je dit heel rustig doet op een heel kleine versnelling. Anders kun je de volgende sprint niet maximaal doen!
Onderwerp Auteur Gepost

Fietstraining 26 augustus

Jolle 25 augustus 2023 08:09



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: