Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Fietstraining zaterdag 23 september - de laatste dit seizoen

Jolle
21 september 2023 11:08
KS85% Differential Learning
Trainingseffecten: Maximale en snelkracht.

Inrijden
In rustig tempo vanaf de verzamelplaats langs Nol in ’t Bosch naar het rondje Papendal. Onderweg enkele korte steigerungen op oplopende intensiteit als voorbereiding op de explosieve versnellingen in de kern

Kern
In duo in heel rustig tempo (ca 25 km/u) fietsen op het rondje Papendal. Per ronde 4 sprints (bidonnen plaatsen om startpunt te markeren) van 5 seconden op maximaal vermogen. Ongeveer iedere 400 meter. Je begint iedere sprint als duo telkens netjes naast elkaar. Per serie 3 rondes. Na iedere serie verzamelen bij de finish op de heuvel en nieuwe duo’s samenstellen. In totaal 4 series.

We rijden daarmee in totaal dus 12 rondes. Ongeveer 20 kilometer. De afstand is kort en het aantal sprintherhalingen hoog. Dat kan alleen goed als je tussen de sprints echt rustig rijd!

De variatie (differential learning) met een heel korte oefening van 5 seconden is beperkt en laat zich regelen door de verschillende omstandigheden. Aan de ene kant zul je voor de wind hebben, aan de andere kant tegen de wind, aan een kant zul je heuvelop sprinten. Hierbij moet je telkens slim je versnelling kiezen.

Uitrijden
Rustig naar huis peddelen. Zondag mag je weer lekker fietsen.
Onderwerp Auteur Gepost

Fietstraining zaterdag 23 september - de laatste dit seizoen

Jolle 21 september 2023 11:08



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: