Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Weer een mooie marathon avond: Harm naar P6 in het C2 klassement

Jack Schoenmakers
13 november 2023 13:52
Gisteren was er weer een mooie marathonavond te beleven in Utrecht. Van de ingeschreven STW-ers was echter maar de helft op ijs te vinden. Nu de competitie vordert tot 1/3 wordt instappen/meedoen pittiger, want het gaat steeds sneller op het ijs.
In de C4 neemt Ids Crebas als offspring de honneurs waar. Hij liet zich gisteren na een chasse patat terugzakken in het peloton (11e). De eerste 3 lapten de groep en reden snelste ronden rond de 35.5, wat in de C3 niet zou misstaan. Doorschuiven dus!

Daarna was de C3 aan de beurt. Kopvrouw Willeke was in de Ardense modder aan het poedelen en runner up Hendrik was thuis een belangrijk document aan het concipieren. Maar Joris was een waardig vervanger. Met Johan reed hij zuinig mee om bij de laatste 5 van de 30 rondjes naar voren te kruien en zo als 12e van de 42 gestarten te eindigen (laatste rondje 33.8). Johan (15e) en hij waren onderweg een mooi treintje waar Jan in het eerste deel en ik later omheen scharrelden. Toen het peloton in 3-en brak waren zij twee nog in staat om naar de eerste groep te rijden. Jan zakte er eerder doorheen. Niet gek: vrijdag een 8*200/200 getraind, zaterdag een 3 km in Thialf (0.1 verval in een jaar: prima) en dan hier rondje 2-20 in gemiddeld 38.4, dat was net teveel (35e).
Zelf was ik goed op pad en hoopte nu een rondje in de 35 te kunnen rijden. Veroorzaakte nog een krijsende tegenstandster toen er een zwieper nodig was om een opgevende rijder te ontwijken. Ik was niet moe te krijgen, maar was net als Jan niet opgewassen tegen de eindversnelling en werd 34e in de staart van groepje 3 (snelste in 36.9).

In de C2 was het weer Harm-time. De in rose gehulde hulk begint wat minder met zijn krachten te smijten. Wel een aantal ronden op kop van de groep, maar op tijd weer laten lopen, vlot inhaken en later weer binnendoor naar voren. Op een paar ronden voor het einde was hij achter gerenommeerd sprinter Adri Henrich gaan zitten, Hij kon niet met Adri mee, maar was nog fit genoeg om Marco achter zich te houden (11e, resp. 16e). Verderop in de groep Jan T. (27e) en Hiltje (28e), die de eerst keer C2 uitreed. Harm staat nu 6e in het klassement: de hoogste STW positie van alle klassementen.

De 6 C1 rijders mochten daarna nog 20 rondjes door, maar zonder de 6 Banen rijders die in Haarlenm waren. Waar Jolle 15e werd.
Onderwerp Auteur Gepost

Weer een mooie marathon avond: Harm naar P6 in het C2 klassement

Jack Schoenmakers 13 november 2023 13:52



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: