Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Deze week in De Stad Wageningen?

Jolle
21 maart 2005 07:45
Beste mensen,

Omdat 'De Stad Wageningen' niet altijd de verslagen plaatst plak ik de aan hen gestuurde kopij maar vast even op Schaatspraat. Hopelijk heb ik geen al te grote vergissingen gemaakt in de uitslagen.

Groet, Jolle

Nieuwe Wageningse Schaatskampioenen

Op het moment dat de lente ons lang stevig binnen marcheert en de meeste schaatsers hun ijzers al in het vet hebben gezet vond het jaarlijkse hoogtepunten van de Schaatstrainingsgroep Wageningen (STW) plaats. De baancommissie in Utrecht had ons het laatste weekeinde van het jaar toegewezen voor onze clubkampioenschappen. Er werd dus tot het eind van het schaatsseizoen hard doorgetraind om te pieken in het gevecht om de titels. Het warme weer had wat invloed op de kwaliteit van de ijsvloer, maar de spieren bleven lekker warm en daardoor kon er toch nog hard gereden worden.
De nieuwe schaatskampioen van Wageningen is Andr? Kleinrensink geworden. Hij nam op de korte afstanden net voldoende voorsprong op Peter v/d Pol die wel een zeer sterke 1500 meter reed. Derde werd Henri Deelstra. Bij de dames werd Willemiek Kamper onbedreigd kampioen door op alle afstanden de snelste tijd te noteren. Marjan Koerselman en Judith Beltman werden tweede en derde.
STW is een bijzondere schaatsvereniging. Niet alleen de jongere leden rijden fanatiek wedstrijden. Ook de veteranen staan hun mannetje. Bij de heren won Fred v/d Tempel de titel. Vooral dankzij een uitstekende 1500 meter. Zijn achterstand op de beste senioren was heel klein en hij won daardoor de derde prijs in het overall klassement. Tweede veteraan werd Klaas v/d Berg die en passant het clubrecord op de 300 meter ontfutselde aan Jean-Paul van Rie. Een uitstekende prestatie, want het oude record was op het snelle ijs van Thialf gereden. Herman Vermeer werd derde bij de veteranen. Bij de dames veteranen leek Loes van Schaijik zichzelf uitgeschakeld te hebben door te laat op de wedstrijd te verschijnen. De scheidsrechter gunde haar gelukkig een kans om de eerste afstand alsnog te rijden en zo werd Loes de terechte kampioene. Hilde Westera werd tweede.
De junioren van STW gaan de laatste paar jaar sterk vooruit en zij reden dan ook dezelfde afstanden als de senioren. Henk Aarnink was de sterkste bij de oude jongens voor Luuk Vos en Maarten Benthem. Bij de jongere categorie heerste zoals verwacht Lucas Goense. Hij had bij de heren senioren zeker geen slecht figuur geslagen. Ook Jan Bert Aarnink en Jules Bootlink, die zilver en brons wonnen reden mooie tijden. Bij de meisjes junioren trok Harma Berends de titel naar zich toe. Zij versloeg daarbij Margot Houwers Judith Koerselman.
Groot was ook het enthousiasme van de pupillen. De jongste deelnemers hebben soms al een mooie schaatstechniek, maar vooral heel veel gedrevenheid om een medaille te winnen. Het volop meelevende publiek van ouders en clubgenoten zag Pelle Hoek goud winnen bij de jongens pupillen voor Gerard van Leeuwe en Job Oude Vrielink. Bij de meisjes won Indrawati v/d Beek voor Merle Beaujon en Lotte Vlaar.
Onderwerp Auteur Gepost

Deze week in De Stad Wageningen?

Jolle 21 maart 2005 07:45



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: