Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Dag 5: in het spoor van Salvodelli....

Squadra Rosa
25 mei 2005 21:38

Dag 5:
Vandaag Lecco gedag gezegd. Hoewel we twee dagen wortel hebben geschoten op deze plek, blijkt de squadro extreem goed ingewerkt in in- en uitpakken. In no-time zaten we na een goed ontbijt weer tussen de wielen. Eerst een forse verplaatsing van Lecco naar Novi Ligure (ca 150 km). Waarna we de finale 90 km van de Giro van vandaag rijden.
Het belooft een lekker dagje te worden. Een strak blauwe lucht en een voorspelde temperatuur van 28 graden. Het vooruitzicht om na een ?hupje?dat eigenlijk geen naam mag hebben af te dalen naar de Mediteranee stemt de gemoederen gunstig. Na de verkeersdrukte van Milaan doorstaan te hebben, konden we rond 13:00 uur opstappen.

Op de westelijke flanke van de Po-vlakte, kwam de roze-trein verwachtingsvol op gang. Robert als ?wegkapitein-in-opleiding? beheerst voorop en Jolle daarachter, klaar om in te grijpen als dat nodig zou zijn. Judith strak in het wiel en de ?mongolenwaaier? als altijd controllerend in de laatste rij.

De Bric Berton bleek een sluipmoordenaar. Het ?hupje? kondigde zich aan als een onschuldig eerste heuveltje tussen Po-vlakte en Middelandse zee. Het duurde dan ook even voor de klassementsrijders in de gaten hadden dat de punten hier reeds verdeeld konden gaan worden. Toen duidelijk werd dat de afdaling nog lang op zich zou laten wachten sloeg de vlam in de pan. Jack, Robert en Jolle voerden gestaag het tempo op, terwijl Klaas optimistisch stampend volgde en Henri weigerde zo vroeg al te lossen.
De sluipmoordenaar had nog meer in petto. De hoogte van slechts 524 meter bleken verdeeld over 4 toppen in oplopende hoogte. Bij iedere top lag het klassement weer volledig overhoop en steeds weer de teleurstelling over het uitblijven van de echte afdaling. Uiteindelijk bleek Jolle vandaag de koning van de Bric Berton, machtig reed hij iedereen zoek. Robert zakte door het ijs. Hij had nog slechts een paar sprintvezels in de benen die hij in kon zetten, voor de rest was het op. De IJzeren Man (Jack) hing aan een ijzerdraadje. Zijn klim stabiel als altijd, maar wat graag bereid om Judith gezelschap te houden in de afdalingen en vlakke stukken. De geharste benen van Henri bleken goed vandaag. Een laatste stuiptrekking of groeit hij in de ronde? Klaas had het gevoel constant de laatste 10 km van Luik-Bastenaken-Luik te rijden. Vierkante benen?

De afzink van de Bric was even aarzelend als de klim. Mooi asfalt met heerlijke bochten door vooral bosrijke heuvels, maar ook stukken vals plat om je uit je ritme te houden en kleine klimmetjes tussen dorpen in. De groep viel uiteen en een kopgroepje met Jolle, Henri en Jan koersten door tot aan de zeekust.
Zo?n 6 km voor de meet in Varraze toch even gewacht om een gezamenlijke eindsprint mogelijk te maken. Daar bleek dat we maar net voor de reklamekaravaan reden. Met sirenes en toeterend geweld raasde de karavaan voorbij. Daarin, alsof ze daar dagelijks reden, een treintje met roze renners van Gazetta della Sport. Alle verkeer werd aan de kant gezet, maar de roze-trein raasde voort, links rotswanden, rechts azuurblauwe zee en voor en achter politiemotoren en reclamewagens. Even was het afzien vergeten en voelden we onze echte corridori, bezig aan de belangrijkste kilometers van hun fietscarriere. Braam schoot in zijn enthousiasme door alle zwaaiende officials en kwam juichend de meet. De rest zwaaide 200 meter voor de finish gedwee af en dook de eerste de beste kroeg met tv in. We zagen Addy Engels een goede finale rijden (hij daalde bijna net zo snel als Jan) en voor ons als 6e finishen.
De camping Charly Bungalows, ligt op zijn Italiaans, tussen snelweg en spoor, maar ook direct aan de zee. Na een frisse duik en een prachtige rijstschotel ?di mare? is de squadro klaar voor de slotrit. De allesbeslissende bergrit naar Limone Piemonte, drie serieuze cols zorgen ervoor dat we morgen eigenlijk alleen maar omhoog fietsen (ca 25 km en 1769 hoogtemeters) met finish bergop.
Inmiddels is de verlenging van de championsleagefinale begonnen. Liverpool heeft een 3-0 achterstand op AC Milan goedemaakt (nu dus 3-3). Op naar de kantine om revanche op de uitschakeling van PSV te halen!
Morgen meer???????..
Onderwerp Auteur Gepost

Dag 5: in het spoor van Salvodelli....

Squadra Rosa 25 mei 2005 21:38

Re: Dag 5: in het spoor van Salvodelli....

Savoldelli 29 mei 2005 20:03



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: