Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Luc Schoenmakers 2e en Daan Goense 5e in de C4

09 oktober 2005 22:39
STW was vanavond in alle categorieen vertegenwoordigd en dat begon met de 10 ronden C4. Daan Goense kwam zo af en toe op kop, terwijl Luc zich met al zijn wijsheid netjes in de voorkant van het peleton verstopte. Met rondjes 40-42,5 reden ze tot de laatste ronde, toen bleek er eentje 34,5 te kunnen rijden en die won dan ook dik. Luc werd 2e en Daan Goense vocht zich naar een 5e plaats. Achter in het peleton was een herintredende STW-ster in Utrechtse dienst actief. Riena Tienkamp moest nog wel wennnen aan de snelheid maar hield stand en zag de een na de ander voor zich wegvallen of anderzins in de vernieling gaan. Ze werd beloond met een 11e plaats.

Dik was STW vertegenwoordigd in de C3, 15 ronden. Willemiek Kamper reed mee in de kopgroep met drie mannen. Ze rouleerde lekker mee maar kwam in de laatste ronde toch inhoud tekort. Of was het haar 1.500 m tijdens de IJsfaciliteiten wedstrijd? In elk geval werd ze 4e. In het peleton reden Jack Schoenmakers en Marjan Koerselman rustig mee. Jack wat meer vooraan en Marjan iets in het midden. Bij de finish gingen ze vrijwel gelijk over de streep, voor in het peleton. Achterin het peleton zat Henk Aarnink te sterven. Ronden lang achtereen zag je hem dieper in de put zakken, zijn lange lichaam boog alle kanten uit en steeds verder weg van de schaatshouding. Uiteindelijk werd hij 5 ronden voor het einde oftewel na 10 ronden uit zijn lijden verlost. Kansloos was ook Maarten Nieland achterin de C3, anoniem reed hij rond, beslist niet zo mooi lijdende als Henk en dus ook 5 ronden voor het einde: stoppen.

Daarna 25 ronden C2 met Rik Houwers als debutant en vervolgens nog eens 25 ronden C1. Rik reed mooi mee in het C2 peleton en daar heb ik verder niks van gezien. Het lukte me met een paar wat kunst en vliegwerk om deze 25 ronden gewoon te overleven. Daarna kregen de C1 heren haast en ontstond er vlot een kopgroep met o.a. Jurgen Meijer en de later winnaar Tymo Verkaik. In zo'n 15 ronden dubbelden ze het peleton. Toen waren er al flink wat slachtoffers gevallen en miste ik ook al een paar rondjes. Uiteindelijk raakten Jolle Landman en Robert Huiting ook de weg kwijt en moesten 5 ronden voor het einde afstappen. Herman Vermeer was voornemens om de beste STWer van de avond te worden, maar ging in zijn gretigheid in de 3e bocht voor het einde hard onderuit en nam er ook nog eentje mee. Dat was voor Jan Tichelaar de kans om voor het eerst als beste STW-er over de streep te gaan. Als Nijkerker was hem dat niet gelukt omdat Albert Hoolwerf 5e werd. Herman kwam een ronde later strompelend over de finish met een gekneusde knie.
Tymo Verkaik werd dik winnaar, Albert Bakker 2e net voor Gerard van der Sluis en daarachter Jurgen Meijer in zijn eentje als 4e.
Zelf kon ik redelijk tevreden zijn met 4 rondjes achterstond, beter dan vorige week en volgende week maar weer iets beter: 30+30 is dan de formule.
Onderwerp Auteur Gepost

Luc Schoenmakers 2e en Daan Goense 5e in de C4

jan heeres 09 oktober 2005 22:39

Re: Luc Schoenmakers 2e en Daan Goense 5e in de C4

Robert Huiting 10 oktober 2005 16:56

Re: Luc Schoenmakers 2e en Daan Goense 5e in de C4

Jolle 10 oktober 2005 20:57



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: