Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Herman Vermeer past de 'Jolle Landman' tactiek succesvol toe

23 oktober 2005 22:28
En hij werd als enige in het C1 peleton niet gedubbeld door de kopgroep van 13 man. Harm Smit reed daar in mee en pakte in de drie ronden extra Gerard Sluis en Jan Westveen terug. Het resultaat voor alledrie was de plaats 11, 12 en 13. Jurgen Meijer deed het slimmer maar kwam in de eindsprint net tekort, dus tweede.

Lang deed de grote kopgroep er over om het C1 peleton te dubbelen en dat deden ze pas vier ronden voor het einde. Ze sloten netjes achteraan en de rest van het peleton merkte ze niet eens op. Die meenden dan ook dat ze niet gedubbeld waren.
Het geloste C1 peleton reed daarvoor in een redelijk tempo door waarbij de sleurders op kop hun ijver vaak met een rondje laten lopen beloond zagen worden. Ongeveer een derde van het C1 peleton verloor 1 of meer ronden. Zelf verloor ik er drie en daarvoor ook al een in de C2.
Henry Deelstra zijn eerste optreden dit seizoen in de C1 viel hem nog niet mee, hij moest ook een paar keer een rondje laten lopen. Daarvoor hing Herman ook al een tijdje aan het lange elastiek. Tevoren sleurde hij ijverig op kop en dat was niet zo handig. De enige STW-er die ogenschijnlijk moeiteloos in het peleton mee reed, leek Nijkerker Jan Tichelaar te zijn. Echter hij vertelde hard met zichzelf in gevecht geweest te zijn om niet te lossen.

De 30 ronden C2 daarvoor gingen ook al in fors tempo omdat er maar geen goede kopgroep kon ontsnappen. Totdat op een gegeven moment de zaak wel brak in drie groepen C2 waarvan de laatste werd aangevuld met 40 geduldig meeschaatsende C1-ers. Rick Houwers heb ik in de C2 wel zien starten maar verder niet gezien. Klaas van den Berg ging juichend over de streep maar STW afdeling Noordwest Veluwe werd het niet eens over: de 1e C2 groep of de tweede? Dus won Klaas nu wel/niet de C2. Zelf denk ik van niet. Flip van Leeuwe reed mee in de 2e groep van de C2 en kon zich daar redelijk goed in handhaven.

Marjan Koerselman begint de bekende C3 schaatser te worden met haar openingsronde. Speaker Gerrit Roodhart maant alle C3-ers netjes achter Marjan te blijven en op 9 ondeugende bengels na kwam de rest de oproep van Gerrit na. Marjan werd 10e, maar Jack Schoenmakers luisterde niet goed en sprinte naar een achtste plaats. Wel bleef Luuk Vos netjes op een 12-13e plaats achter Marjan. Hij begon aan het eind wel met een indrukwekkende opkomst maar kwam toch te kort. Reinder de Leeuw reed mee, maar had aan het eind een pijnlijke knie: valpartij? Maarten Nieland startte op de laatste plaats van het peleton en bleef daar heel lange tijd hangen. Toen waaiden van voren wat schaatsers naar achteren en bleek hij meer lucht te hebben en klom zo iets naar voren.

Daan Goense verspeelde in de 4e van de 10 C4 ronde een goede klassering en zijn groene muts. Hij viel en begon met een inhaalrace van 3-4 ronden en toen was hij kapot. Echter de voorkant van het peleton smeerde hem en achteraan brokkelde het in stukken. Daan en Riena Tienkamp kwamen achteraan in een groepje binnen.
In de langgerekte eindsprint kwamen de C4-ers in groepjes binnen en rond plaats 10 zat oudSTWster Yvonne Kok. Beter dan vorige week toen ze met een valpartij een zekere vijfde plaats verspeelde.

Volgende week is er Vijfbanen toernooi en missen er een aantal C1-ers en wordt er ook niet voor punten gereden. Prijsjes in natura zoals spek en bonen leken Herman Vermeer wel wat.

Onderwerp Auteur Gepost

Herman Vermeer past de 'Jolle Landman' tactiek succesvol toe

jan heeres 23 oktober 2005 22:28

Re: Herman Vermeer past de 'Jolle Landman' tactiek succesvol toe

't Mannetje 24 oktober 2005 05:29

Re: Herman Vermeer past de 'Jolle Landman' tactiek succesvol toe

jan heeres 24 oktober 2005 14:27

Re: Herman Vermeer past de 'Jolle Landman' tactiek succesvol toe

harm 24 oktober 2005 08:08

Re: Herman Vermeer past de 'Jolle Landman' tactiek succesvol toe

Reindert de Leeuw 24 oktober 2005 10:12

Re: Herman Vermeer past de 'Jolle Landman' tactiek succesvol toe

Jack Schoenmakers 24 oktober 2005 11:39



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: