Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Peter van der Pol 3e en Jolle Landman 8e in de C1

30 oktober 2005 23:40
En daar zat wel een rondje verschil tussen. Vlot in het begin van de C1 gingen onder leiding van Peter er vijf C1-ers vandoor, terwijl Herman Vermeer en Jolle Landman demonstratief rustig aan op kop reden. Dit werd vijf man te gortig en die gingen er ook vandoor maar kwamen ergens tussen in te zwemmen. Toen de kopgroep aansloot bij het C1 peleton kregen twee van de vijf ontsnapten het moeilijk en stopten er ook mee. Uiteindelijk smolt alles weer aan een tot een groep. Toen had Henri Deelstra al een rondje moeten laten lopen. Vervolgens ging Herman Vermeer een paar keer smijten met zijn krachten, maar kwam niet echt weg. Niet al te 'tuk' ging hij nog 4-5 rondjes de vijf man met een rondje voorsprong trekken, terwijl van achteruit het peleton onder leiding van Jolle aansloot. In de eindsprint trok Jan Jouke met een nieuwe outfit aan langste eind: voor de eerste keer een C1 uit rijden en dan als 6e als winnaar van het peleton. Grote klasse. Jolle werd 8e en Herman trok opnieuw niet al te 'tuk' echt aan het korste eind door geen punten te scoren. Jan Tichelaar reed voor de 5e keer dit seizoen een C1 marathon in het peleton uit en Robert Profitlich finishte ook ergens in het peleton, terwijl Robert Huiting op sterven na dood ook aan het elastiek van de groep bleef. Henri Deelstra met 2 rondjes en ikzelf met drie rondjes achterstand stonden toen al aan de kant. Trouwens het C1 peleton bestond vanavond voor bijna 30% uit STW'ers en dat is de hoogste score ooit.

In de C2 reed Ralph Meijer in een nieuwe tegelspak maar hij miste toch echt de ploegleider. Na 7-8 ronden deed hij alweer zijn jasje aan en weg waren de sponsoruitingen. Toen was een hele grote C2 kopgroep bezig het C2/1 peleton te dubbelen. Flip van Leeuwe miste de eerste slag, probeerde dat te herstellen door ca. 5 rondjes er tussen in te gaan zwemmen. Geen resulaat en alle punten bleven in die grote C2 kopgroep.

De C3 was een spektakel dat 20 ronden lang duurde. Jack Schoenmakers had aangekondigde dat dit zijn laatste C3 zou worden en dat hij iets moois wilde gaan neer zetten. Ook hier weer een groepje van ca. vijf die er vlot vandoor gingen. Het peleton twijfelde maar Jack niet: die ging proberen het gat dicht te rijden en daarbij rekende hij op coaching van de zijkant. Vragende ogen als hij de bocht uitkwam, maar er kwamen alleen maar lullige aanwijzingen. Dus liet hij zich weer in de groep zakken waar Marjan Koerselman de hele tijd al zuinig mee reed. Achterin ploeterde Maarten Nieland als vanouds, opnieuw op achterstand. De kopgroep dunde uit tot twee (jonge) schaatsers die uiteindelijk de jump maakten.
Jack maakte zich opnieuw op voor Jackiaanse eindsprint van 5-6 ronden, maar dat eindigde 150 m voor de finish met val. Hij nam daarbij een paar mee en zijn rugwervel was voor de wedstrijd naar links verschoven, maar zit nu helemaal naar rechts. Nogal stijf verliet hij de Utrechtse ijsbaan. Marjan Koerselman finishte anoniem in de groep. De 20 C3 ronden waren gemiddeld 38,7 sec/ronde.

Daan Goense had in de C4 snode plannen en sleurde vaker en lang op kop. Na vier rondjes maakte hij woest een eind aan het gezappige gedoe van rondjes 43. Hij veegde hier 4 seconden oftewel 10% vanaf en het peleton dunde met 5% uit. Direct bij de start was het al pech voor debutante Annemarieke Bruinsma want na 20 m lag ze al. Galant als het peleton was, wachten ze even en sloot ze weer aan. Door Daan zijn woeste gedoe, kwam ze direct weer achterin met o.a. ook Riena Tienkamp.
Terwijl Daan bezig was met een 'Jackiaanse' eindsprint werd het hem zwart voor de ogen in de laatste bocht. Hij veegde onderuit, nam de snel buitenom naar voren komende Yvonne Kok mee en nog eentje. Gelukkig zonder lichamelijke schade. Door deze val finishte Riena Tienkamp als echte diesel nog als 8e. De 12 C4 ronden gingen in 41,6 sec/ronde gemiddeld.

Tot slot is Wim Westerveld in opleiding als assistent scheidsrechter naast de huidige nieuwe scheidsrechter. Wim wil niet iedere zondagavond in Utrecht zijn, maar zo af en toe wel een keer.
Onderwerp Auteur Gepost

Peter van der Pol 3e en Jolle Landman 8e in de C1

jan heeres 30 oktober 2005 23:40

vraagje

Daan Goense 31 oktober 2005 07:48

Re: vraagje

jan heeres 31 oktober 2005 08:49

Re: Peter van der Pol 3e en Jolle Landman 8e in de C1

Robert Huiting 31 oktober 2005 12:26

Re: Peter van der Pol 3e en Jolle Landman 8e in de C1

harm 31 oktober 2005 19:50



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: