Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Een lange, harde C2 35 ronden met daarna een stevige C1

06 november 2005 23:43
Met een kopgroep van zes die werd beloond met 3 extra rondjes. In die rondjes zat weinig onduidelijkheid over de krachtsverhoudingen. Michiel Kool reed op kop en alleen Jurgen Meijer kon hem volgen, maar dat was het dan ook. Op enige afstand daarachter finishte Gerard Sluis als 3e. Weer daar achter kwamen Harm Smit en Jan Westveen in fel gevecht over de streep. Het leek dat Jan de 'sfeer' in de kopgroep dreigde te verstoren door Harm op de streep te passeren, maar in de kleedkamer werd bezweerd dat dat niet zo was. Harm 4, Jan 5 en Michiel de Brauw als 6e.

Eerder streed het C1 peleton voor de laatste paar punten en de snelste STW-er van de avond. Jolle Landman en Hendrik van de Beek vochten hiervoor hard en onduidelijk was wie eerder over de meet ging. Gezien de herrie zou je geloven van Hendrik. Anderzijds was Jolle zijn snoekduik misschien niet reglementair maar toch ook wel belangrijk. Helder is wel dat het voor de puntenverdeling er niet meer toe deed. Daarachter finishte Herman Vermeer.

In de C2 werd flink doorgereden en duurde het lang voordat de groep van zes los kwam. Dat waren er eerste vier en later reden er nog twee naar toe. Eendrachtig werkten ze samen, maar in het C1 peleton werd ook flink gesleurd zodat het lang duurde voordat de dubbeling er was. Toen waren er al flink wat C1 schaatsers op 1 of meer ronden gezet. Floor van der Wilt was er vanavond voor het eerst en kon het toen ook niet meer bolwerken. Zijn tweede poging weer aan te sluiten duurde ook niet lang. Robert Huiting ging er in de slotfase ook vanaf, terwijl ik toen ook al 2-3 rondjes had.

Jan Tichelaar van STW'er van Nijkerk reed 25 ronden met een ongestelde schaats. In de overgang tussen C2/C1 viel hij ongelukkig en prikte zichzelf ongemerkt lek. Het leek redelijk ernstig, maar viel na de EHBO behandeling van Marjan Koerselman mee. Jan Wounded Knee zal morgen wel weer van de partij zijn.

In de vliegende 35 C2 ronden kwam er geen groep weg. Stevig was het tempo, nogal wat (bijna) valpartijen bij de 1000 m finish vanwege een flink gat in het ijs. Klaas van den Berg probeerde ook weg te komen, maar toen dat mislukte, koos hij eieren voor zijn geld: wachten tot de finale en toen sprinte hij naar een 3e plek in het peleton. Peter Vlaar reed de wedstrijd gewoon regelmatig uit. Ook Rick Houwers spaarde zich in het peleton maar probeerde 5-6 ronden voor het einde weg te komen. En dat lukte tot twee ronden voor het einde, toen was deze vlucht afgelopen.

Maarten Nieland hanteerde een offensievere tactiek in de 20 C3 ronden. In de eerste helft van het peleton en dat ging hem gedurende 7-8 ronden netjes af. Toen ging de snelheid omhoog, ontsnapte een schaatsers en die bleef ook weg. Marjan Koerselman reed onopvallend in de groep de wedstrijd uit, terwijl Maarten steeds verder naar achteren waaide. Luuk Vos had grote plannen: zuinig tijdens de wedstrijd en in de laatste 2-3 ronden naar voren klimmen. Dat lukte tot 550 m voor de finish. In de voorlaatste ronde ging hij in de bocht onderuit, nam en passant nog 3-4 anderen mee naar de kussen en was klaar.

Goedgeklasseerd was Daan Goense vanavond in de C4: als vijfde over de streep, redelijk zuinig in de race en in de langen eindsprint (1,5 ronde) wist hij zijn plaats te behouden. Gecoacht door zoon Lucas Goense koos Daan steeds de goede plaats, reed maar weinig op kop en kon zijn energie bewaren tot in het eind.

Volgende week maar weer verder.

Onderwerp Auteur Gepost

Een lange, harde C2 35 ronden met daarna een stevige C1

jan heeres 06 november 2005 23:43

Re: Een lange, harde C2 35 ronden met daarna een stevige C1

jan heeres 07 november 2005 20:08

Re: Een lange, harde C2 35 ronden met daarna een stevige C1

Jurgen 07 november 2005 20:56

Re: Een lange, harde C2 35 ronden met daarna een stevige C1

jan heeres 07 november 2005 20:59

Re: Een lange, harde C2 35 ronden met daarna een stevige C1

Robert Huiting 07 november 2005 22:24

Re: Een lange, harde C2 35 ronden met daarna een stevige C1

Ooggetuige 08 november 2005 08:50

nieuwe regels...

't Mannetje 08 november 2005 22:28



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: