Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Late C3 wedstrijd met op mooi gedweild ijs

09 oktober 2023 06:27
Gisteravond had C3 de eer om als laatste te mogen starten, maar dat drukte het aantal inschrijvingen niet: 44x.

Vooraf zagen we hoe het in echt moet met C1 wedstrijd. Wat een sterke en snelle, veelal jonge schaatsers en hoe de masters het lastig in dit gezelschap hebben. Trouwens in de C3 een vergelijkbaar beeld. Na een paar rondjes koos een groep jongeren het hazenpad en sleurde een flinke groep mee. De masters konden niet zo snel mee en vormden op afstand een tweede groep onder leiding van Rinie van Veen en Kees Versluis. Ook Jack Schoenmakers dieselde een paar ronden op kop.

In de grote kopgroep was het geen feest en de een na de ander waaide ervan af en sloot in het master peloton aan. Laura den Otter kwam zo ook weer terug. Johan Crebas nestelde zich op kop en trok het lint van deze groep nog wat verder uit, maar hield dat na een paar ronden ook voor gezien.
Ondertussen vertelde de speaker dat bij ronde zes (van de 25) de bel ging luiden. Ik was het overzicht wat kwijt, maar gokte dat de kopgroep van vijf wel eens in de buurt kon zijn. En probeerde naar voren te komen omdat de snelheid toch even wat kwijt raakte. Dat lukte wonderwel en met een rondje te gaan reed ik vooraan. In de laatste bocht zette ik de poort wat te wijd open en spurtte shorttracker Johan Crebas en nog een paar anderen binnen door en Laura den Otter buitenom.

De kopgroep van vijf mocht toen nog vijf rondjes en straks maar eens zien wat de uitslag is geworden.
Gemiddelde rondetijd was 37,8 sec tegen vorige week 41,5 sec.

Johan Crebas vertelde nog dat zoon Ids in de C4 beter past en goed op weg was naar een leuk resultaat. Maar ja in de laatste ronde een tikje tegen zijn schaats betekende toch weer balen op de bank thuis. Wie niet thuis de bank zit te balen, is Klaas van den Berg: het mannetje glunderde over zijn slimme aanpak in de C2 wedstrijd met iets over het juiste moment en goed opletten.

Daarmee gaan we verder naar volgende week en dan worden er wedstrijdpunten verdeeld. Jan Heeres
Onderwerp Auteur Gepost

Late C3 wedstrijd met op mooi gedweild ijs

Jan Heeres 09 oktober 2023 06:27

Re: Late C3 wedstrijd met op mooi gedweild ijs

Marco 23 oktober 2023 08:30

Nieuw verslag C3 wedstrijd 22-10

Jack Schoenmakers 23 oktober 2023 12:28

Re: DQ Ids Crebas?

Marco 23 oktober 2023 08:36

Re: DQ Ids Crebas?

Ids Crebas 23 oktober 2023 17:44



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: