Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Hard werken in de C3 met veertig ronden op ongedweild ijs

29 oktober 2023 22:48
Vanavond mocht de C3 direct na de vijftien C4 ronden verder op ongedweild ijs met maar liefst 49 schaatsers aan de start. Vooraf in de kleedkamer hadden vier jonge jongens er echt zin in. Ze wilden in ronde 2 of 4 er als een haas vandoor gaan met een rondje 27 en dan eens zien hoe groot het verschil zou zijn. Tja, een mooi verhaal, waarschijnlijk vanmiddag flink TV gekeken hoe de echten het doen in Thialf. Na een paar rondjes kwam er inderdaad een aanval, kon niet zin dat het van deze mannen kwam, maar het peloton ging op een lint.

Dat bleef vijftien ronden doorgaan en ik het zog van Gerrit Roodhart kon ik overleven en bij blijven. Voorin bleef Willeke Koers goed schaatsen, Johan Crebas handhaafde zich en Jack Schoenmakers dieselde ook gewoon mee. Ondertussen viel de een na de ander af op zwaar ijs en ook wel wind. De snelle koplopers bleven niet weg en zo kwam de een na de ander een rondje op kop en werd het niet echt rustig.

Supersnel ging het ook niet maar wel zwaar en lang plus goed blijven opletten. Jack sloop buitenom naar voren en bleef daar lang hangen. Laura den Otter sleurde ook een tijdje op kop maar moest dat met schade bekopen. Achterin kon ze weer net aansluiten. Een paar rondjes voor het einde lukte het Johan Crebas niet meer en moesten Gerrit Roodhart, ondergetekende en anderen er toch omheen. De grote groep was toen al wat verder weg en echt bijkomen lukte niet meer. Volle bak doorschaatsen en door.

Willeke werd netjes elfde, ondergetekende 22e, Jack 30e en Johan 36e. Een slijtageslag van 40 ronden. Volgende week weer wat korter.
Jan Heeres
Onderwerp Auteur Gepost

Hard werken in de C3 met veertig ronden op ongedweild ijs

Jan Heeres 29 oktober 2023 22:48

Re: Hard werken in de C3 met veertig ronden op ongedweild ijs

Jack Schoenmakers 30 oktober 2023 11:26



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: