Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Tweedehands klapschaats

22 oktober 2005 14:40
Gelezen voor u in de Verleiding (bijlage Volkskrant):


Wat: Klapset Raps, maat 38 Waar: Marktplaats.nl
Prijs: nieuwprijs ? 120
Z'n vrouw vindt ze niet lekker schaatsen, vandaar, zegt Bauke Abma uit Wageningen. Zelf schaatst hij al jaren naar volle
tevredenheid zo'n twee keer per week op de klapschaats. 'Ik ben meteen in het begin overgestapt, zo rond 1997, toen Tonnie de Jong er kampioen mee werd.'
Het is even wennen, geeft Abma toe. Bij een strekbeweging zonder klappers, zegt de meteoroloog die nu werkzaam is als professioneel roeitrainer, moet je je aan het eind inhouden omdat je anders met de punt van je schaats in het ijs komt. Bij een klapschaats hoeft dat niet, omdat dan het mechanisme opengaat en je dus meer met je tenen kunt afzetten.
Het is wat wiebeliger en je kunt iets makkelijker over de punten vallen, vooral in de bocht. 'Maar je gaat met minder inspanning harder, dat wil iedereen wel', meent Abma. Behalve zijn vrouw dan. Die heeft er ??n of twee keer mee geschaatst en hield het wel voor gezien.
Helemaal nieuwe schaatsen heeft ze niet hoeven kopen, dat is het mooie van dit systeem. Je haalt het klapmechaniek onder de schoen weg en zet de ijzers weer terug. De klappers zijn er voor een andere liefhebber. Moet die wel Raps-schoenen hebben, want op Vikings passen ze niet. De schaatswereld bestaat nou eenmaal uit Rapsers en Vikingen.
Pay-Uun Hiu


Overigens is door de werkzaamheden van haar man ook het abonnement van Marleen, voor de woensdagavond in Nijmegen, beschikbaar voor overname. Neem even contact op met Marleen of met mij (ledenadministratie@stw-site.nl)

Onderwerp Auteur Gepost

Tweedehands klapschaats

Pay-Uun Hiu 22 oktober 2005 14:40

Re: geen klapper voor de pastcie

Jack Schoenmakers 22 oktober 2005 21:40



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: