Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Maarten Nieland en Reinder de Leeuw 1 & 2 in de C4 marathon

03 januari 2005 00:09
Het STW marathon peleton is in het nieuwe jaar weer flink uitgebreid. Zoals de titel al zegt, was vooral Reinder een groot succes. Op zijn debuut vocht hij zichzelf knap naar een mooie ereplaats. Maarten doet al langer in die categorie mee, maar kwam ook niet eerder zo goed uit de verf. Verder debuteerde Luuk Schoenmakers nog en hij vocht redelijk goed mee in de groep. Helaas overkwam hem wat zijn vader Jack ook wel gebeurt: vallen. Volgende keer gewoon beter.

Daarna in de C3 reden Peter Vlaar, Marjan Koerselman, Jack Schoenmakers, Rick Houwers en Henk Aarnink mee. Marjan reed de hele wedstrijd op haar vertrouwde plaats achter in de groep en gleed zo ook over de finish. Peter Vlaar zat ook de hele wedstrijd achterin en begon twee ronden voor het einde met een flinke eindsprint die hem nog op een 9e plaats bracht. Jack zat dan weer voorin en dan weer achterin, was dienstbaar om Rick in de finale buitenom naar voren te brengen. Helaas ontbrak het hem aan de snelheid en dus geen punten voor Rick.
Henk ging halverwege de race achter Jack voorin mee rijden en dat was niet zo slim. Zeker niet omdat Jack na een tijd voor weer even achterin ging rijden. Henk bleef op kop en brandde zichzelf binnen twee ronden af en dat werd duidelijk bij zijn valpartij. Dat was het einde van zijn marathon debuut. Volgende week gewoon langer achterin blijven en Peter Vlaar als voorbeeld kiezen.

In de C2 was er weer STW succes: Robert Profitlich dubbelde met een maat het complete C2 en C1 peleton. Voorzitter Jolle Landman schreeuwde dat we ruimte binnendoor voor hun moesten maken en dat gebeurde dan ook. In de eindsprint, tegelijk twee rondjes rust voor de C1 wist Robert zijn maat te verslaan.
Mijn conclusie in de C1 rusttijd was: zie je wel, twee schaatsers die dit seizoen nieuw bij STW mee trainen en al na 2-3 maanden de marathon winnen. Dat is een bevestiging van de kwaliteit van de trainingen.

Vervolgens spoedde de C1 verder met nog 35 ronden. Aanvankelijk bleef het een redelijk democratisch tempo. Vooral omdat er twee keer een groepje weg ging. Uiteindelijk hadden Michel de Brauw, Robert Gaasenbeek en Arjen ... twee ronden op het peleton. Michel sloop twee ronden voor het einde weg en werd op de streep net geklopt door Robert Gaasenbeek. Als vierde finishte ... Huitema maar daarachter Jan Westveen. Als zesde gleed Edwin Roetman over de streep. En daarachter een flink peleton met o.a. Jolle Landman, Hendrik van de Beek, Henri Deelstra en Jan Tichelaar. Jolle was halverwege nog een keer met een groepje weg maar brak na een paar ronden af. Henry overtref zichzelf door in het laatste wiel, eh schaats over de finish te glijden.

De pechvogel van de avond was Harry Booltink. In de C2 ronden viel hij al een keer en in de C1 heb ik hem niet veel meer gezien. Jammer want hij ging dit seizoen zo goed, zeker in vergelijking met vorig seizoen. Zelf verloor ik in de 35 C1 ronden drie rondjes en dat waren er zeker 1 maar eigenlijk 3 teveel. In elk geval een mooie wedstrijd, volgende week 80 ronden en dik STW succes in de C2 en C4.

Onderwerp Auteur Gepost

Maarten Nieland en Reinder de Leeuw 1 & 2 in de C4 marathon

jan heeres 03 januari 2005 00:09

Re: Maarten Nieland en Reinder de Leeuw 1 & 2 in de C4 marathon

Jolle 03 januari 2005 08:41

Re: en nog een heel stel junioren op de jeugdmarathon

Jack Schoenmakers 03 januari 2005 12:35

Re: en nog een heel stel junioren op de jeugdmarathon

jan heeres 03 januari 2005 14:48

Re: en nog een heel stel junioren op de jeugdmarathon

Ooggetuige 03 januari 2005 14:48



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: