Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Re: Vragen 11-stedentochten

03 maart 2005 19:08
de juiste positie van de alternatieven heb je eigenlijk al.
Dew enige echte 11-steden tocht is onafhankelijk en autoritair. Dat moet zo blijven. Het geeft een ( het) bijzondere cachet. De organisatie ervan houdt met geen enkele andere wedstrijd rekening. Als het ijs geschikt is worden de overige condities ook geschapen. Zo niet goedschiks dan wel kwaadschiks.
In voorkomende gevallen zullen rijders dan ook naar "huis" komen mochten ze op een alternatieve plek zijn beland.
Er is tegenwoordig wel afstemming met de KNSB over de uit te nodigen wedstrijdrijders. Maar dat is alles. Het bestuur van de friese beslist zelfstandig.
De alternatieven zijn ondertussen met de marathoncie van de KNSB zo ver dat er een agenda wordt gemaakt en een afstyemming over NK en Open kampioenschappen.
Weissenzee en Finland waren de vaste evenementen. Men is ondertussen zo ver dat ook Calgary en Orsa ( Zweden) in de afstemming worden betrokken. Alleen de Zweden zijn niet erg happig meer door de arrogante houding van de A-rijders en de marathoncommissie van drie jaar geleden toen het erg dooide in Zweden en iedereen dus baalde, maar de wedstrijdrijders gaven de schuld aan de Zweden in plaats van aan het weer.
Te verwachten is dat binnen enkele jaren er een vergelijkbare afstemming komt als met de kunstijsbanen, namelijk dat er meerdere lokaties en meerdere landen zijn die meedingen naar de organisatie van wedstrijden.
Met eventueel reserveplekken. Het Lipnomeer in Tsjechi? is ook nog een potenti?le kandidaat.
De organisaries voor alternatieve tochten zijn dus net als de kunstijsbanen zelfstandig en het zal dus nog wel enige tijd duren alvorens de samenwerking tussen alternatieven op een aanvaardbaar niveau komt.
Als het bruggetje over de geul geen hinderpaal meer vormt ( ik heb een voorstel aan Jack gezonden om geultjes om de brug te graven) dan kunen we in Wageningen een fantastische alternatieve elfstedentocht organiseren en al vroeg in het seizoen.
Dit laatste kun je wel wat aanscherpen voor de gemeente, waar zulke goede langeafstandschaatsers verblijven en waar we zo gedwarsboomd worden ( geen kunstijsbaan en geen alternatiecve 11-steden).
Leffert
Onderwerp Auteur Gepost

Vragen 11-stedentochten

Jolle 03 maart 2005 09:29

Re: Vragen 11-stedentochten

Ooggetuige 03 maart 2005 11:27

Re: Vragen 11-stedentochten

floor 03 maart 2005 16:06

Re: Vragen 11-stedentochten

leffert 03 maart 2005 19:08

Re: Vragen 11-stedentochten

Jolle 03 maart 2005 21:13

Re: Vragen 11-stedentochten

hilly 25 september 2023 22:33

Re: Vragen 11-stedentochten

Jan Heeres 30 september 2023 09:12



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: