01 november 2021 07:20
Na de heftige regenbui van gisteravond vroeg was het nat en vochtig op en rond het ijs = zwaar ijs. Zeker omdat er ook niet werd gedweild voor de C3. Daarvoor twee jeugdwedstrijden met een paar deelnemers waarvan een aantal ook weer in de C3 mee schaatst als extra oefening. Door een scheur in de binnenbocht waren er veel valpartijen en Jack Schoenmakers viel er direct al in. Dat betekende 10-12 ronden racen om weer in de groep te komen en dat lukte hem. Een schaatser dubbelde in zijn eentje de groep, maar er waren weinigen die dat in de gaten hadden. Omroeper Kees Versluis komt met zijn stem niet duidelijk over en dus dieselde het peloton wat voort op weg naar de streep. Een slimme schaatsers wist dat er eerder af gesprint ging worden en vertrok in zijn eentje, maar werd bij de eindsprint toch weer ingerekend.
Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, bleek Laura den Otter als 13e over de streep te zijn gegaan net voor Hendrik van de Beek. Daarachter viel ondergetekende met een 21e plek net buiten de punten. Jack werd 26e, Jonna Sabel 29e en Willeke Koers 30e van de 43 schaatsers. Gewoon een mooie C3 wedstrijd van 35 ronden.

Daarna bij de C2 opvallend dat Fred van de Tempel startte en direct al 10e werd, net achter Robert Profittlich. Marco de Jonge was 24e. Bij de C4 is opvallend dat Rene Pichot in de transponderprint 19e staat en in de uitslag niet voorkomt. Benieuwd en volgende week verder, Jan Heeres
Onderwerp Auteur Gepost

Gewone C3 met Laura den Otter als snelste STW'er

Jan Heeres 01 november 2021 07:20

C4

Peter Postma 01 november 2021 20:11

Niet zo gewone C3

Jack Schoenmakers 01 november 2021 21:46



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: