Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Mooie wilde rit over de Posbank en Vince met twee vingers in de neus als 1e terug

15 september 2022 06:55
Voordat de Wilden woensdag van start gingen, was er op de Wilde app al bijna een dag overleg en afstemming van wie waar hard zou rijden en ook waar vooral niet. Plus vanuit welke steden en geledingen vertegenwoordigers zouden komen. Robert Braam had zijn broer Martijn mee genomen, later door Joop de Boer de 'Daltons' genaamd. Tot de A50 glad strijken en daarna mocht ieder zijn gang gaan.

Maar ja 'afspraken' maken met de Wilden is het zoeken van een speld in een hooiberg. Bij de start bij Pomona was Robert na 500 m al bijna zo'n afstand verder op met achterlating van zijn broer en de rest. Redelijk verstandig reden die met 30 km/u door de stad tussen alle kinderen en thuiskomende werkenden. Iedereen had er zin in en het was mooi weer en onderweg groeide de Wilde groep gestaag tot 10-12 personen. Natuurlijk moesten de sterken laten zien dat ze ......... en door Renkum schoven we over het fietspad rechts, de rechter weghelft en bij de kruising ook de linker weghelft tegen het verkeer in om maar bij te blijven.

Daarna werd het rustiger fietsen, ook al bleef het tempo hoog. Fred van de Tempel was een man met een missie kon je gisteravond zien. En ook Jack Schoenmakers zat meer dan goed op zijn fiets. Op weg naar de Posbank bij Burgers Zoo haalden we het busje met Flip en Bauke in en zij gingen vlot mee met en in de Wilde groep. Naar boven fietsend werden de snelle en wat minder snelle fietsers in twee groepen gedeeld en zo kwamen we vlot boven. Even verzamelen en door naar rondje Rozenbos. De bus ging direct rechtsaf naar beneden voor lusje extra.

het was flink harken om allemaal, uitgezonderd de snellen om als een groep tegelijk aan de klim te beginnen. Jack nam de leiding en behield die, uitgezonderd Piet de Groot die toch echt heel snel boven was. Daarna bleven we bij elkaar en ook bij lusje extra leidde Jack de klim van begin tot eind. Bovenop even verzamelen en zag ik Vince weg sluipen richting de heide. Het leek me niet verkeerd dat voorbeeld te volgen en ook nog even bij te praten. De rest moest natuurlijk overleggen met de gasten wie waar wanneer enz.

Samen over de heide met Vince op kop en na een tijdje kwamen Robert, Martijn, nog twee anderen, Jolle en Fred langs gedenderd. Even bleef het stil en daar was Mark Ooijevaar ook al. Er net afgewaaid en een mooie trekker voor Vince en ondergetekende. Voor ons zagen we Fred volharden aan het elastiek bij de snelle groep en dat duurde best lang. Toen brak het elastiek en veegde Mark en anderen Fred op en samen verder. Ondertussen was de rest van achteren ook aangesloten en gingen we als een groep richting Renkum.

Mark Ooijevaar strijkijzerde uit de groep weg, Vince zat freewheelend in zijn wiel te wachten en daarachter Piet de Groot. Toen Vince aanzette, was hij weg, Piet kwam er niet meer bij en zo gingen ze over de streep.
Een mooi ritje met vergelijkbare statistieken als vorige week: 79 km in 2.22 uur met 33,4 km/u gemiddeld en 61,6 km/u max. Wie weet, lukt het volgende week weer met zulk weer voor een prachtig fietsritje. Jan Heeres
Onderwerp Auteur Gepost

Mooie wilde rit over de Posbank en Vince met twee vingers in de neus als 1e terug

Jan Heeres 15 september 2022 06:55

Re: Mooie wilde rit over de Posbank en Vince met twee vingers in de neus als 1e terug

Jolle 15 september 2022 07:19

Re: Mooie wilde rit over de Posbank en Vince met twee vingers in de neus als 1e terug

Robert Braam 15 september 2022 21:26Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: