Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

Re: STW Giro '05 uitstap van vorige week

Jolle
08 juni 2005 12:04
Jan,

Je bent weer diep gegaan op de klim naar Ortisei lees ik. Het waren blikjes cola hoor! Ik had de complete voorraad opgekocht en we hadden afgesproken dat de laatste aankomer het moest doen met een cola light. Dat werd uiteindelijk Judith, maar dat kwam dus door de Italiaanse wegwijzer.

Bij een plaatje zijn natuurlijk veel meer verhalen te vertellen. Op de klim naar Ortisei reden Robert Braam, Jack Schoenmakers en ik bij de andere Wageningers vandaan en we voelden ons natuurlijk heel sterk. Aan de andere kant kropen ook wij maar moeizaam omhoog en ploften we bijna van de warmte.

Het was dan ook een forse dreun dat op een gegeven moment een man ogenschijnlijk zonder enige moeite voorbij kwam fietsen. Waarbij hij ook nog een dame omhoog duwde. Je weet dan weer direct waar je staat op de talentladder. Lang niet bovenaan in ieder geval.

Langs de kant begonnen de toeschouwers wel telkens te wijzen, met elkaar te praten en te roepen. Zij herkenden de sterke fietser en spraken vol respect zijn naam uit. Er is dan weinig Italiaans voor nodig om via een gesprekje van twee halve zinnen met een toeschouwer vast te stellen dat de krachtpatser niemand minder dan Maurizio Fondriest was. Hij reed op wat leek op een prototype van een van zijn eigen fietsen. Hij heeft namelijk tijdens zijn fietsloopbaan een eigen merk opgebouwd. Die fietsloopbaan was trouwens niet misselijk. In '88 wereldkampioen en in '91 (in het Panasonic shirt) en '93 winnaar van de Wereldbeker. Die overwinning in '88 was nogal curieus. Van de drie koplopers sprintten Bauer en Criquelion om de winst, Criquelion raakt Bauer, Bauer geeft hem een zwiep, Criquelion valt en Bauer laat lopen omdat hij denkt dat hij gedwiskwalificeerd zal worden. Fondriest, dan 23, profiteert. In 1993 was hij fenomenaal. Hij won 28 keer. Naast de Wereldbeker o.a. Milaan - San Remo, Waalse Pijl, Kampioenschap van Z?rich, Eindklassement Tirreno - Adriatico en twee etappes, Eindklassement Midi Libre en drie etappes, Etappe in de Giro, etc, etc. En passent werd hij nog 2e in Parijs - Tours, 2e in de Catalaanse Week, 3e in Luik - Bastenaken - Luik, 3e in de Lees Classic, 4e in de Amstel Gold Race, 5e in het Wereldkampioenschap en 8e in het Eindklassement van de Giro. En dat allemaal in 1 jaar! Niet gek dus dat we hem niet bij konden benen op die klim, maar direct ook een schitterende ervaring.

Jolle
Onderwerp Auteur Gepost

STW Giro '05 uitstap van vorige week

jan heeres 30 mei 2005 13:25

Re: STW Giro '05 uitstap van vorige week

jan heeres 08 juni 2005 08:59

Re: STW Giro '05 uitstap van vorige week

Jolle 08 juni 2005 12:04

Re: STW Giro '05 uitstap van vorige week

Jack 08 juni 2005 22:05



Auteur:

Je e-mailadres:


Onderwerp:


Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht: